"Olyan ez a kiállítás, mint egy nagyon szép állatkert, csak minden állat halott" - videóriport a vadászati világkiállításról

Startlap - Startlap
Becézheti-e állatneveken a feleségét egy vadász? Lehet-e fotózkodni a kitömött rénszarvassal, amelyet Svédországban Semjén Zsolt ejtett el? A 24.hu sajátos és közérdekű kérdésekre kereste választ kamerájával ott, ahol a vegánoknak csak petrezselymes rizs jut. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Varga György

“Olyan ez a kiállítás, mint egy nagyon szép állatkert, csak minden állat halott” – videóriport a vadászati világkiállításról

Becézheti-e állatneveken a feleségét egy vadász? Lehet-e fotózkodni azzal a kitömött rénszarvassal, amelyet annak idején Svédországban Semjén Zsolt ejtett el? Hogyan fognak megtérülni a rendezvényre költött tízmilliárdok? A 24.hu ezekhez hasonló, sajátos és közérdekű kérdésekre kereste választ kamerájával ott, ahol a vegánoknak csak petrezselymes rizs jut, L. Simon László minden felvetésre kimerítően válaszol, Bayer Zsolt viszont még a kérdést sem érti. Videó.

Amennyiben egy kevésbé egyéni látásmódú beszámoló érdekelne az eseményről, netán a programokra is kíváncsi vagy, akkor nézd megezt a képgalériát, amelyből egy más megközelítésben derül ki, mire számíthatunk a vadászati világkiállításon.

Dobrev Klára nagyinterjút adott: “Ez nem ragadozás, ez a politika lényege”

MTI/Mohai Balázs

A DK miniszterelnök-jelöltje magát immár a legradikálisabb jelöltként emlegetve fokozta eleve erős kampányát, a kétharmados törvények feles megváltoztatásának ígéretével, és azóta még tovább ment. Szerinte a bizonytalanokat ez csak felrázza, Karácsony forgatókönyve a Fidesz forgatókönyve, és mindenkinek meg kell értenie, “a politizálás azt jelenti, hogy minél több embert magam mellé állítok”. Interjú.

Gyurcsány rendreutasított egy ellentüntetőt: “Nagyon gyorsan fogja be a száját, megértette?”

A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondja, a debreceni pártrendezvényen több történt puszta trollkodásnál, volt olyan szimpatizánsuk, aki sírva hagyta ott a rendezvényt. És “ezt nem szabad hagyni”. A jelenetről felvétel készült, amelyet Gyurcsány Ferenc magyarázatával együtt itt megtalálsz.

Előválasztás: minden eddiginél többen szavaztak szombaton

Még három nap van hátra a szavazásból, az Országos Előválasztási Bizottság közzétette az eddigi részvételi adatokat. Íme.

Ahol Márki-Zayt mindenki csak Péterként emlegeti: helyszíni riport a “világ közepéről”, a Hódmezővásárhelyi előválasztásról

Miután Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt 2018-ban legyőzte a verhetetlennek hitt Fideszt, a város jelképpé vált, és hitet adott az ellenzéki összefogás támogatóinak. Egy évvel később számos település követte Hódmezővásárhely példáját, több olyan helyen is az ellenzék nyert a Fidesz javára, ahol szintén megdönthetetlennek vélték a kormánypárt hatalmát. Az előválasztáson Márki-Zay miniszterelnök-jelöltként és országgyűlési képviselő-jelöltként is elindult. A vásárhelyi polgárok szavazata lehet döntő lehet az előválasztás szempontjából, polgármesterük sikere pedig nagy hatással lehet a jövő politikájára. Bővebben.

Károlyi Mária: A Károlyi-ranch minden, csak nem a Drakula-kastély pincebörtöne, bárki, bármikor elmehetett

Amikor Larry Nassart, az amerikai női tornászválogatott orvosát 40–175 év börtönre ítélték 265 lány és nő zaklatása miatt, kiderült, hogy a bűntények egy részének a a texasi Károlyi-ranch volt a helyszíne. A világ legeredményesebb erdélyi edzőházaspárja ellen jelenleg is kártérítési perek zajlanak. Károlyi Béla felesége exkluzív interjút adott. A beszélgetést erre a linkre kattintva olvashatod.

Idén elindul az igazi síszezon az olaszoknál, de feltételekhez kötik a belépést

Mauro Ujetto/NurPhoto via Getty Images

A tavalyi év után, amelynek során gyakorlatilag elmaradt a síszezon, idén is kisebb, de biztosabb vendégkörrel számolnak a síterepek. Nem véletlenül: a pályákat megnyitják, ugyanakkor szigorú intézkedéseket vezetnek be. További információkért katt ide.

Nagy többséggel megszavazhatják a melegházasságot Svájcban

A kormány, a parlament és a lakosság széles körű támogatása ellenére durva kampányt követően vasárnap dől el, hogy engedélyezik-e a homoszexuálisok házasságát Svájcban. A tét sokak számára az állampolgárság és a gyermekvállalás. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Komoly időjárási fordulat érkezik

A napsütéses nyárutót nedvesebb légtömegek váltják. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Focilegendát fogadott Orbán Viktor

képcím

Árstop, rezsi, tüntetések, Holdról is látszó kétharmad: íme...

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat