Nem lesz többé Magyarországon főiskolai kortárstánc képzés

A Budapest Kortárstánc Főiskola harmincéves fennállása után elérkezett arra a pontra, ahol már nem folytatható a minőségi oktatás.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-05 17:11

Fotó: Pixabay

A Budapest Kortárstánc Főiskola bejelentette, hogy beszünteti mindkét képzését, a táncművész alap- és tánctanár mester képzéseket – derült ki az intézmény rektora, dr. Angelus Iván közleményéből, amelyet az MTI OS-nek küldött.

A fennálló kulturális, jogi, adminisztratív, financiális és munkaerőpiaci feltételek nem teszik lehetővé az 1979-ben megkezdett és 2004-ben főiskolai rangra emelt képzés magyarországi, felsőoktatási formában történő felelős, minőségi folytatását. A hivatásos kortárstánc művészek és tánctanárok képzése 2021. június 14-én hétfőn fejeződik be az alapító és fenntartó Új Előadóművészeti Alapítvány döntése alapján 

– írja Angelus. A 2021-es határidőig a főiskola “teljesíti misszióját és vállalt kötelezettségeit”, vagyis biztosítja a felvett hallgatók képzésének befejezését, és még új diákokat is vesznek fel. A tánctanár MA szakra a 2019/2021 időszakra, a táncművész BA szakra pedig egy rövidített, hároméves helyett kétéves képzésre hirdetnek felvételt. Ez utóbbi olyan táncosoknak szól, akik várhatólag két év alatt képesek lesznek diplomát szerezni, és a rövidebb tanulmányi idő után felkészülten léphetnek sikeres művészi pályára.

Mai nap hírei

Nevetést váltott ki a résztvevőkből Biden baklövése a G7-csúcson

hirado.hu9 órája

Már tart a szurkolói vonulás Budapesten - helyszíni tudósítás

vasarnap.hu10 órája

Varju László alaposan helyretette a 133 bátrat, az államtitkár csak hápogni tudott

nyugatifeny.hu12 órája

Újabb haragosokat szerzett a magyar kormány

168.hu14 órája

Időkapszulát találtak a tihanyi apátság Királykriptájában

travelo.hu15 órája

Tovább nő a balatoni települések népessége – Ide költöznek a legtöbben

balaton.hu17 órája

A Balaton mai alakja egy mérnöki bakinak köszönhető

tudas.hu18 órája

Élesítheti a csodafegyvert Brüsszel a választások előtt – nehéz év vár az Orbán-kormányra

privatbankar.hu19 órája