Kiemelt Hírek 2018. november 06.

Nem kapták meg a beígért fizetésemeléseket az összeomlás szélén álló Honvédkórház sürgősségijén

Startlap Kiemelt Hírek 2018. november 06.
Az orvosoknak és a szakdolgozóknak csak egy része kapta meg a béremelést, miközben a betegek életét fenyegeti az alacsony fizetésekből és rossz körülményekből fakadó szakemberhiány.

A hvg.hu értesülései szerint a Honvédkórház sürgősségi centrumának dolgozói nem kapták meg a szeptemberben beígért többlepénzt, amivel a kórház vezetése marasztalni próbálta a dolgozók tömeges elvándorlása miatt az összeomlás szélén került osztály szakembereit.

A fővárosi kórház sürgősségijének egyik szakdolgozója arról számolt be, hogy hétfő reggel “mélyen az eddigi legrosszabb” fizetését kapta meg. Pedig a felmondások miatt szeptemberben beígért, majd októberben véglegesített béremelésnek most kellett volna megérkeznie. Nem ő az egyetlen szakdolgozó, akit kellemetlen meglepetés ért, és a portál úgy tudja, hogy az orvosok egy része sem kapta meg azt az összeget, ami jelenleg járna: a sürgősségi és szakorvosok megkapták az emelést, az osztályon dolgozó több mint tíz szakorvos-jelölt és rezidens viszont nem.

 

 

A lap információi szerint évi 250 millió forintra lett volna szükség bér- és eszközfejlesztés céljából ahhoz, hogy a Honvéd Sürgősségi Betegellátó Centruma ne jusson a szakadék szélére. Ezt többször megígérték, az intézmény mégsem kapta meg az összeget. Végül Kun Szabó István parancsnok szeptemberben már kénytelen volt további, összesen 200 milliós béremelést belengetni, hogy visszatartsa a dolgozókat, és ne szemészeknek vagy bőrgyógyászoknak kelljen ellátni az akut, sürgősségi eseteket, illetve ne tűnjön el az összes ápoló és betegszállító az osztályról.

A lap érdeklődött a helyzetről a Honvédkórházat fenntartó Honvédelmi Minisztériumnál, de egyelőre nem válaszoltak a kérdéseikre.

Keresés az oldalon