Akkora fizetésemelést ígért a Honvédkórház, hogy a felmondott orvosokat is visszacsábíthatják

Startlap - Startlap
Az életveszélyessé vált sürgősségi osztály dolgozóinak az eddigi fizetésük több mint dupláját ajánlja a vezetőség.

A hvg.hu értesülései szerint kedd reggel sikerült egyezségre jutnia a Honvédkórház vezetésének az összeomlás szélén álló Sürgősségi Betegellátó Centrumban dolgozó orvosokkal és ápolókkal, ugyanis több mint dupláját ígérték az eddigi fizetéseiknek.

A lap információi szerint az értekezleten az intézmény parancsnoka Kun Szabó István vezérőrnagy, valamint a kórház orvosigazgatója és ápolási igazgatója egyelőre csak szóbeli ígéretet tett arról, hogy az SBC egyes műszakjait irányító sürgősségi szakorvosok bérét ötezerről tizenháromezer forintra emelik, az osztályon dolgozó szakorvosok és sürgősségi szakorvosok pedig az eddigi négyezer forint helyett tízezret kapnak majd. Emellett a nővéreknek is beígérték az elmaradt túlórapénzek kifizetését és béremelést is, de velük csak később tárgyalnak a részletekről.

 

 

A vezetőség az osztály elavult műszerparkjának megújítására is ígéretet tett. Bizonyos eszközöket átmenetileg a honvédség készletéből pótolnának, de állítólag új lélegeztetőgépek és ultrahangkészülékek is érkeznek majd, továbbá felgyorsítjáj a műszerbeszerzési közbeszerzéseket is.

A sajóinformációk szerint a pénteken felmondott Zacher Gáborutóda, Burány Béla kikötötte, hogy csak akkor vállalja el a sürgősségi vezetését, ha megemelik a béreket. A hvg.hu úgy tudja, hogy már Zacher is megpróbált emeléseket eszközölni, és szóbeli ígéretekig ő is eljutott.

Az osztály egyik dolgozója arról nyilatkozott, hogy az emelések nemcsak a távozni készülő szakembereket bírhatják maradásra, hanem a már felmondott kollégákat is visszacsábíthatják.

Ez is érdekelhet

képcím

Riasztást adott ki a Magyar Posta

képcím

RTL Klub: 18 percenként belehalt valaki a koronavírus...

képcím

Új vizsgakövetelmények jönnek az érettségin