Lemondott a Honvédkórház orvosigazgatója

Váratlanul benyújtotta lemondását a botrányoktól hemzsegő Honvédkórházat vezető Tamás Róbert.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-03 16:38

Fotó: MTI/MTVA/Bizományosi - Róka László - 2016

Távozik a Honvédkórház orvos igazgatói posztjáról Tamás Róbert orvos dandártábornok – tudta meg a Magyar Idők. A helyét megbízott vezetőként Muzsay Ildikó orvos ezredes, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója veszi át. A hírt a Honvédelmi Minisztérium is megerősítette. A szaktárca tájékoztatása szerint az orvos dandártábornok a saját kérésére, 2018. október 1-jétől orvosként dolgozik tovább a Honvédkórházban.

Az még nem világos, hogy Tamás Róbert az elmúlt hónapok intézmény körüli botrányai miatt távozik-e – írja a hvg.hu. A lap forrásai furcsa egybeesésnek tartják, hogy a szakember éppen az egészségügyi államtitkár lemondása napján közölte a döntését, májusban ugyanis őt magát is államtitkár-esélyesként emlegették.

Tamás Róbert korábban az intézmény plasztikai sebészeti osztályát vezette, 2015 júliusában nevezték ki.

Dolgozói információk szerint a kórházban már tudnak a lépésről, de hivatalosan még nem jelentették be és egyelőre nincs nyoma a változásnak az intézmény honlapján sem. Viszont állítólag több folyosói pletyka is kering az üggyel kapcsolatban az intézményben. Az egyik szerint Tamás Róbert lemondása csak látszólag önkéntes, valójában „neki kell elvinnie balhét” az intézményben kialakult, egyes osztályok – köztük a sürgősségi centrum – működését és a betegellátás biztonságát veszélyeztető orvoshiány miatt. A másik magyarázat szerint viszont pont, hogy előrébb léphet az orvosigazgató: többen legalábbis furcsának tartják, hogy a lemondása egybeesett Nagy Anikó egészségügyi államtitkár távozásával.

Mai nap hírei

Gyanús halmok a határban – milyen kártevőt rejthetnek?

agroinform.hu3 órája

Híres párok meghökkentő házassági szerződései: nem semmi, miket írtak alá!

joy.hu5 órája

Az M. Richárd-enigma

demokrata.hu5 órája

Édesapja után koronavírusban hunyt el a neves magyar focista is

life.hu6 órája

Sorsdöntő év lehet az idei a földgáznak

tisztajovo.hu7 órája

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit

digitalhungary.hu8 órája

Kevesebb emésztési panaszt okoz az A2-es típusú tej

szimpatika.hu15 órája

Betegséget jelezhet, ha a fűtött szobában, jól beöltözve is fázol

unilife.hu17 órája