Kiemelt Hírek 2018. június 17.

Néhány egyszerű, de szuper ötlet kerti partihoz

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 17.
nyárban az egyik legjobb dolog, hogy rengeteg időt lehet a szabadban tölteni. A nyári programok közül pedig az egyik legkellemesebb a kerti összejövetel, amihez mutatunk néhány trükköt, hogy a buli tökéletes legyen.

A remek hangulatú kerti parti mindig kellemes élmény, ahol szinte garantált a jó hangulat.

Lássuk, mire érdemes figyelni, hogy biztos sikert arassunk:

Előkészületek

A kerti partik középpontja és legfontosabb eleme az asztal. Jó, ha nagy méretű és stabil. Mindig győződjünk meg róla, hogy nem billeg, és állítsuk kemény talajra, vagy támasszuk alá a lábait. Az asztal díszítésére és a terítésre is érdemes gondot fordítani. Egy szép textilterítő és a virágok sokat dobnak az összképen, még akkor is, ha úgy döntünk, eldobható tányérokkal terítünk.

Tányérok, poharak és társaik

Nagyobb társaság esetén praktikusabb az egyszer használatos tányérok és evőeszközök használata, de, ezek nem túl esztétikusak és legfőképp megterhelik a környezetet. Léteznek ebben a műfajban színes és könnyen lebomló, környezetbarát fajták.

A poharakat lássuk el személyre szóló pohárjelölővel, melyet mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Az evőeszközöket tárolhatjuk egy kisebb vödörben vagy fadobozban is. Az italokat hűthetjük jéggel teli teknőben, nagyon jól mutatnak így.

Világítás   

A lámpák mellett gondoskodjunk hangulatvilágításról is: a kerti partik elengedhetetlen kellékei a mécsesek, gyertyák és a lampionok. Mécsestartót készíthetünk befőttesüvegből, melyek felfüggesztve egyedi jelleget kölcsönöznek az összejövetelnek. Az üveget díszíthetjük tortapapírral, csipkeszegéllyel.

A lampionok esetében győződjünk meg arról, hogy alkalmasak kültéri használatra.

Fotó: Thinkstock

Finom falatok

A kerti partik jellemző ételei a sütemények és a kisebb, könnyen kézbe fogható falatok.

A sütemények tálalásánál ügyeljünk a rendszerezésre, és arra, hogy az étkezés előtt inkább sós, azt követően jellemzően édes falatok kerüljenek az asztalra. Könnyel olvadó, bonyolult, hamar romlandó süteményekkel ne most próbálkozzunk.

Fotó: Thinkstock

 

A kerti partik alfája és omegája az időjárás. Legyen tervünk arra, ha hirtelen elered az eső – ez nyáron könnyen előfordulhat. Tervezzük meg, hogyan tudunk gyorsan összepakolni, ha vihar kerekedik.

Keresés az oldalon