Kiemelt Hírek 2021. augusztus 03.

Hálapénzt fogadott el egy főnővér, vesztegetés miatt megindult a nyomozás

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 03.
Bekeményítettek az illetékes hatóságok, lecsapott a "hálapénz kommandó". Esti hírösszefoglaló.

Hálapénzt fogadott el egy főnővér, vesztegetés miatt már nyomozás indult ellene

Fotó: Marjai János / 24.hu

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya. Részletek

Kovács Zoltán: A valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülünk augusztus 20-án

Mintha nem is lenne járvány: ráadásul a központi rendezvényeket (több száz programról van szó) nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások. Bővebben

Szuper kedd: öt érmet szereztek a magyar sportolók Tokióban

MTI/Illyés Tibor

Hihetetlen napja volt a magyar sportnak a tokiói olimpián:  Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, arany-, ezüst- és bronzérem a kajakosoknál, Berecz Zsombor 2. vitorlázásban. A dicsőséges pillanatokat itt lehet újból átélni. 

1901 óta az idei a legmelegebb nyár Magyarországon

Az idei a legmelegebb nyár 1901 óta – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán kedden. Mint írják, az első két nyári hónap átlaghőmérséklete 22,9 Celsius-fok volt, ami 1901 óta a legmagasabb érték. Részletek

Meghalt Furkó Kálmán, a magyar karate legendája

Négy éve, a világon negyedikként lett nyolc danos karatemester Furkó Kálmán, a magyar honvédség leghíresebb kiképzőtisztje, akinek alapvető szerepe volt a magyarországi küzdősportok és harcművészetek népszerűsítésében. Gazdag életútjáról ez a cikk emlékezik meg. 

Vadai Ágnes a katonaságon belüli szexuális zaklatásokról kérdezte a honvédelmi minisztert

A tárcavezető a képviselő „Igazak-e az újabb vádak szexuális zaklatás ügyben?” – című kérdésére küldött választ, melynek lényegi részei itt olvashatóak. Vadai a Magyar Honvédségnél nemrég kirobban botrány miatt érdeklődött. 

Novák Katalin már nyaralni is Orbán Viktor monogramos baseball sapkában megy

A családokért felelős miniszter már a 2022-es választásokra hangolódva vágott neki a vakációnak, fején egy OV’22-feliratú baseball sapkát viselve. A fotó itt érhető el. 

Felakasztottak egy fehérorosz aktivistát Ukrajnában

Kijev egyik parkjában, lakóhelyétől nem messze találták meg Vitalij Sisav holttestét. Az ügy hátteréről ez a cikk számol be. 

Vuhanban ismét felütötte a fejét a koronavírus, a teljes lakosságot letesztelik

A koronavírus-járvány kiindulópontjaként számon tartott közép-kínai Vuhanban ismét megjelent a vírus, ezért a helyi hatóságok kedden elrendelték a teljes lakosság szűrését. Bővebben

Gigasztárokkal tér vissza a Sziget Fesztivál 2022-ben

MTI/Sóki Tamás

Két év kényszerpihenő után a maximumot hozza ki a rendezvényből a fesztivál csapata, legalábbis ezt ígérik a jövő évi fellépőkkel kapcsolatban. Ugyan a neveket még nem közölték, de a tárgyalások már megkezdődtek. Ide kattintva pedig már az is kiderül, mikor is indul jövőre újból Európa egyik leghatalmasabb bulija.

Keresés az oldalon