Az elszegényedett szentesi milliárdos, aki alkut kötött istennel: medvepásztorként él Székelyföldön

Startlap - Startlap
Az egykori sikeres vállalkozó majdnem meghalt, vagyona köddé vált, majd Böjte Csaba segítségével jött rá, hogy számára az igazi boldogság a Bodoki-havasok lankái és az ott élő medvék között rejlik. Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglaló.

Az elszegényedett szentesi milliárdos, aki alkut kötött istennel: medvepásztorként él Székelyföldön

Megjártam a mennyországot és a poklot, mire a boldogságot megtaláltam itt az erdélyi hegyek között

– mondja Szin János, akinek életéről a napokban könyv is megjelent  Medvepásztor címmel. Az ötvenes éveiben járó férfi fényűző mindennapjai 2002-ben vettek éles fordulatot, miután életveszélyes állapotba került, és ezzel az élete örökre megváltozott. Böjte Csabának köszönhetően a Székelyföldön, a medvék között lelte meg új hivatását, és már nem vágyik sehova máshova. Erre a linkre kattintva egy interjút találsz Szin Jánossal, és megismerheted kalandos történetét.

Benedek Miklós először jelent meg nyilvánosan fia halála óta

A júniusban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó édesapja többek között Esztergályos Cecília, Hernádi Judit, Koltai Róbert, Miklósa Erika és Medveczky Ilona társaságában részesült egy nagy elismerésben. Az eseményről egy csomó fotó készült, amelyeken úgy tűnik, Benedek Miklóst meghatja a szeretet, amivel a kollégái és a rajongók körbeveszik. Ha érdekelnek a képek, akkor itt folytasd az olvasást.

Orbán Viktor: A pogácsa, az remek volt!

Újabb videót posztolt Orbán Viktor, miután szombaton tiszteletét tette a fővárosi Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új középiskolai épületének átadása alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten. A kormányfő az intézmény “világbajnok konyhájának” dolgozóival is találkozott és beszélgetett, és erről tett közzé egy rövid felvételt. Íme.

Ruhája miatt támadták a finn miniszterelnököt, frappáns fotókkal védték meg az internetezők

Fotó: Jean Catuffe/Getty Images

Szegény körülmények között, problémás családban nőtt fel, majd tavaly decemberben a világ legfiatalabb miniszterelnöke lett a finn Sanna Marin. A jelenleg mindösszesen 34 éves államfőnek nemcsak származása és életkora, hanem neme is feszültségeket okoz a politikai pályán. Sanna Marinról egy finn magazin készített egy fekete blézeres fotót, ami sokaknál kiverte a biztosítékot, pedig korábban férfi kollégáiról is készültek már váratlan képek. Az interneten azonban rengetegen kiálltak mellette, és egymás után töltötték fel ötletes fényképeiket válaszul. Íme.

Tóth Gabi fényképen mutatta meg, hogyan keresztelték meg kislányát

Krausz Gábor és Tóth Gabi kislánya, Hannaróza tavaly december harmadikán látta meg a napvilágot, vagyis még első születésnapja előtt tartották szenteltvíz alá. A nagy eseményről készült közös fotó itt nézegethető.

Kádár-kori nosztalgia: Szinte biztos, hogy a ti nappalitokban is ott voltak ezek a bútorok

Gumimatracok hangját megszégyenítő piros műbőr fotelek, fényesre lakozott, ormótlan szekrénysor, subaszőnyegek: elengedhetetlen kellékei voltak ezek a Kádár-korszak lakberendezésének. Erre a linkre kattintva egy rövid időutazásban vehetsz részt, amely mindannyiunk egykori nappali szobájába repít.

A modern Kispolszki annyira jól sikerült, hogy azonnal vásárolnánk is

Egy feltörekvő olasz dizájnstúdió elkészítette a hetvenes évek kedvenc kisautója, a 126-os Fiat új változatát. Az eredmény fantasztikus, de sajnos van egy kis gond a kocsival. Bővebben.

A mélykúti júdásfa lett idén az Év fája, nagyon különleges története van

Soha nem látott számban érkeztek a szavazatok az Év fája versenyre az idén. A legfontosabb címet az ötezer lelkes kisváros, Mélykút júdásfája nyerte, de ezenkívül több más fát is díjaztak. Kattins ide a fényképekért és a további részletekért.

Őszi cipők fiúknak és lányoknak, amiknek minden gardróbban ott a helyük

Fptó: Fox Photos/Getty Images

Amilyen kellemesen indult, olyan durva lett hirtelen az idei ősz: a kellemes hűvös és a napsütés helyett főként esőfelhőket, plusz kemény éjszakai hidegeket kapunk az arcunkba már egy jó ideje. Ahhoz, hogy ezeket a napokat is ugyanúgy élvezni tudjuk, mint egy verőfényes tavaszi délutánt, szükség van egy nagyon fontos dologra: kell egy pár jó cipő, ami szárazon és melegen tart, és nem utolsósorban csinos. Ebben a cikkben ilyen praktikus és mutatós alapdarabok közül válogattunk neked.

Ez az 5 csillagjegy egyáltalán nem retten meg még a nagy nehézségektől sem

Minden problémára van megoldás – hirdeti az öt jegy szülötteinek mottója, akiknek nem kell a szomszédba menni némi kitartásért. Vajon te közéjük tartozol? Innen kiderül.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Orbán a diáktüntetésekről: A törvényeket be kell tartani