Kiemelt Hírek 2020. október 17.

Szigorodik a karanténszabály: durva bírság jön

Startlap Kiemelt Hírek 2020. október 17.
A javaslat szerint a bírság azonos napon több egymást követő ellenőrzés alkalmával megállapított újabb jogsértések esetén is kiszabható. Heti hírösszefoglaló.

A Somogy, Baranya és Fejér megyei koronavírusos kórházi eseteket is Tolna megyében látják el ezentúl egy új eljárásrend értelmében, írja az atv.hu. A különösnek ható intézkedésről Rácz Zoltán szekszárdi ellenzéki képviselő beszélt. További részletek ide kattintva érhetőek el. 

Torzul a nyugdíjrendszer a friss nyugdíjasoktól

Közzétette a nyugdíjakról szóló jelentését az Állami Számvevőszék. A dokumentumból világosan látszik, hogy az új nyugdíjasok magasabb járandósága eltéríti az egy főre jutó ellátásokat. Pontos számok és további részletek itt olvashatók.

SZFE: A kancellár az épület haladéktalan kiürítésére szólított fel, a diákok nem mozdultak

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárja az egyik rektorhelyettessel karöltve körlevélben szólította fel az egyetem dolgozóit és oktatóit az intézmény azonnali kiürítésére. Szarkáék takarításra és az őszi szünetre hivatkozva rendelkeztekA diákok az épület elhagyásáról szóló utasítást visszautasítják, az őszi szünetet az eredeti időpontban tartják meg, és birtokvédelemért fordultak a nyolcadik kerület jegyzőjéhez. Ebből a cikkből tájékozódhatsz a fejleményekről, ahol videót is megtekinthetsz az eseményekről. 

Miért ugrik meg minden kedden a fertőzöttek aránya Magyarországon?

Szeptember óta majdnem minden kedden rekordot dönt az egyik legfontosabb járványügyi mutató, az elvégzett tesztek és az új fertőzöttek aránya. A jelenség egyáltalán nem a véletlen műve. Érdekel, hogy mi áll a háttérben? Akkor ezt a cikket olvasd el.

Jövő héten indul a roham a rendelőkben az influenzaoltásért, de ez felvet néhány aggasztó kérdést

Az ígéretek szerint idén ingyenesen oltathatjuk be magunkat influenza ellen, és már a jövő héttől elérhető a vakcina. De ez sajnos nem jelenti azt, hogy nyugodtan hátradőlhetünk: van a témával kapcsolatban pár nehezebb kérdés, amire egyelőre nincs válaszRészletek itt.

Akár 30+15 millió forintot kaphatnak a családok a kormánytól

Január elsejétől 30 millió forint vissza nem térítendő támogatás és 15 millió forint kedvezményes kölcsön járhat a magyar családoknak, amennyiben új lakást vesznek. Nem mindegy persze, hogy hány gyermek születik, és mennyiért vásárolnak ingatlant. De már egy gyermek után is több mint 13 millió forintot kaphatnak. Ki mennyi pénzre lehet jogosult, és hogyan jönnek ki ezek az összegek? Erről szól ez a cikk.

Lakáshitelek: ezeknek a csoportoknak járhat az újabb könnyítés

Nem tartalmaz meglepetést az a törvényjavaslat, amelyet a kormány terjesztett be a parlamentnek arról, hogy a 2020. december 31-éig érvényes fizetési moratóriumot további fél évvel, 2021. június 30-áig meghosszabbítsák. De nem mindenkinek, csak a kormány szerint arra rászorulóknak. Róluk itt olvashatsz konkrétumokat.

Pártot alapított az első Orbán-kormány minisztere

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Pálinkás József akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, az első Orbán-kormányban oktatási minisztere egy új pártot hozott létre. A párt neve ide kattintva tudható meg.

Keresés az oldalon