Őszi cipők, amik nem hiányozhatnak a cipősszekrényből

Fatima
Eljött az ideje az őszi, téli ruhatár előkészítésének, ezzel együtt a cipősszekrényt is át kell rendezni. A szandálok és papucsok mehetnek a felső polcra, míg a zárt cipők, bokacsizmák és sportcipők a legkönnyebben elérhető helyre kerülnek. Mutatjuk, milyen alapdarabokra lehet szükséged - ha valami hiányozna, azt még könnyen beszerezheted.

Az őszi időjárás rendkívül változékony: hol jobb az idő, hol zuhog az eső. A külső körülményekre tekintettel számos lábbelire lehet szükség – nem is beszélve az értekezletekre, vizsgákra vagy egyéb eseményekre szükséges, zártabb, de elegáns cipőkről. Mindegyik fajtából hoztunk egy-két darabot, ami jól jöhet most a cipősszekrényedbe.

Fotó: Startlap, Ecipő

 

Őszi lábbelik hölgyeknek

A szebb napokon még bátran fel lehet húzni egy zárt félcipőt, ám olyan darabot érdemes választani, ami nem ázik be egy kis zápor esetén sem. Erre ideálisak a Maciejka Lords és a Jenny Fairy félcipői, előbbi természetes, utóbbi eklógikus bőrből készült, mindkettő vastag talppal és minimális sarokkal ellátott, a megfelelő ruhadarabokkal kombinálva sikkes megjelenést kölcsönöznek.

Gondolni kell azonban az esetleges rendezvényekre, találkozókra is, ezekre az alkalmakra elegáns magassarkú is elkél: a vastag sarkok kedvelőinek egy hegyes orrú megkötős, míg a tűsarkúk szerelmeseinek egy 10 centis sarokkal ellátott, szintén hegyes orrú Baldowski darabot ajánlunk, ami őszies színben, virág mintával is elérhető.

 

 

A hidegebb időben előkerül sokak kedvenc lábbelije: a bokacsizma. Sportos és elegáns kivitelben, magasabb vagy rövidebb szárral, kék, barna, fekete vagy egyéb színekben, belebújósan vagy cipzárasan, minden mennyiségben, bármilyen körülmények közt hordható. Egy speciális típusa a gumicsizma – na nem kell megijedni, nem a hagyományosra gondolunk. Az elmúlt évek nagy divatja lett a dizájnos gumicsizma, így ajánlott beszerezni egy párt.

 

 

A sportos vagy laza kinézet, illetve a teljes kényelem kedvelői szuper sportcipők közül válogathatnak – ezek közül több is le van értékelve az Ecipőn. Javasoljuk, hogy az időjárási viszontagságokat figyelembe véve válogass, hiszen nincs is rosszabb érzés annál, mint egy beázott cipő.

 

 

Őszi lábbelik uraknak

Azt gondolnánk, a cipők vadászása csak a nők terepe, azonban az igazság az, hogy sok férfi is él-hal a mutatós lábbelikért. Nekik egy letisztult, több színben is elérhető Lacoste, valamint egy jóval sportosabb és vagányabb Nike Air Max párt hoztunk. Azok a férfiak, akik inkább az elegáns megjelenést részesítik előnyben, ők a szintén több színben elérhető, bőr Salamander és Tommy Hilfiger bokacsizmákból is válogathatnak.