Müller Cecília: Megkezdtük az új koronavírus elleni nemzeti oltóanyag kifejlesztését 

Az operatív törzs pénteki tájékoztatója.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-05-22 11:53

Illusztráció (Getty Images)

Már 151 ezer katás vállalkozó kapott négyhavi adómentességet – mondta el az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár a járványügyi gazdaságvédelmi programokkal kapcsolatban.

Az intézkedés mintegy 26 szakmát fed le, ez összesen 26 milliárd forint adókedvezményt fed le. Csak azok a katás vállalkozók használhatják ezt a kedvezményt, akik már február 1-jén is végezték a kedvezmény által érintett tevékenységet. Hozzátette, az adómentes időszakot figyelembe veszik a nyugdíjkedvezménynél is.

A hazai aktuális járványügyi adatok részletes ismertetését követően Müller Cecília “örömteli hírt” jelentett be: kezdetét vette az új koronavírus elleni nemzeti oltóanyag kifejlesztése. “Remélem, sikeresek leszünk, muszáj sikeresnek lennünk, hiszen a vakcinára vár az egész világ” – fogalmazott az országos tisztifőorvos.

A 65 év felettiek számára meghatározott vásárlási idősáv fenntartása továbbra is indokolt – válaszolta újságírói kérdésre Kiss Róbert rendőr alezredes, az ügyeleti központ munkatársa.

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakról bővebben itt olvashatsz.

Mai nap hírei

Hűvös idővel búcsúzik az idei tavasz

kiderul.startlap.hu3 órája

Hongkong megkapta a kegyelemdöfést

olvastuk.startlap.hu6 órája

Garzonlakások ügyes megoldásokkal

eletforma.hu8 órája

„Nem engedjük a gyerekeinknek megtapasztalni az éhséget, pedig kellene” – Szoptatás és gyereketetés a pszichológus szemével

wmn.hu8 órája

Heteken át saját konyhájukban főztek a mentősöknek (is)! – A karantén civil hősei, akik „nem csak a kezüket mosták”

wmn.hu10 órája

Vasárnap már lehet, hogy fázni fogunk

kiderul.startlap.hu11 órája

Óriási fehér cápát észleltek Olaszországban!

napmintnap.com19 órája

„Ha meg kell védenem magamat, megvédem, mert nem félhetek tőled” – Egy dühös anya levele szeretett, ám undok kislányához

wmn.hu23 órája