Mintarabként viselkedett börtönben a szabadulás után saját gyermekeit megerőszakoló férfi

Korábban már életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, 20 év után szabadult.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-24 10:30

Saját kisgyermekeinek heti rendszerességű megerőszakolásának gyanújával tartóztatták le azt az 59 éves férfit, akit a rendszerváltás előtti évtizedek egyik ismert gyilkossági ügyében társtettesként, több ember – köztük egy rendőr – megölése miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek, majd a börtönből feltételes kedvezménnyel szabadult.

A Borsnak a férfi nevelőtisztje elmondta, hogy elítéltként mintarabként viselkedett, mindet megtett a mielőbbi szabadulásáért, beilleszkedett a börtöntársadalomba, kerülte a konfliktusokat, az őrökkel is tisztelettudó volt, minden jel arra utal, hogy megváltozott.

Az úgynevezett Soós-ügyben 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt férfi – akinek egykori társait kötél általi halálra ítélték és még abban az évben kivégezték – 2000-ben feltételes kedvezménnyel szabadult. Ő azért úszta meg a halálbüntetést, mert a bűncselekmény elkövetésekor nem volt még 20 éves.

Hét évvel később újra bíróság elé állították vagyon elleni bűncselekményeket elkövetése miatt, melyekért felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Tavaly őszig Tarnaszentmiklóson lakott élettársával, akivel közösen nevelték két kiskorú gyermeküket: egy fiút és egy lányt. A gyanú szerint az 59 éves férfi a gyermekeket többször megerőszakolta a falu egy lakatlan, romos házában, ezért ellene tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt indult eljárás.

Az élettársi kapcsolat felbomlása után Győr-Moson-Sopron megyébe költözött, ahol elfogták és őrizetbe vették. Gyermekei ez év áprilisától nevelőszülőknél élnek.

„Pár napja tudtam meg, hogy mit tett a gyerekeimmel az apjuk” – mondta a Lokálnak a 8 és 11 éves kislányok édesanyja. “A gyerekek neki mondtak el mindent, míg én a depressziómra szedett gyógyszerektől kábultan aludtam vagy orvosnál voltam. Pista hol az otthonunkban, hol a kertvégi romos házban becstelenítette meg őket. Egyszer észrevettem, hogy az én mindig vidám, cserfes kislányom egész nap némán néz maga elé. Este megkérdeztem tőle, mi a baj, ő pedig szorosan átölelt, és sírva hajtogatta: anyuci, anyuci. De akkor még nem árulta el a szörnyű titkát.”

Ezért a bűncselekményért öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat a férfi, amennyiben bebizonyosodik bűnössége.

Mai nap hírei

Magyar siker: érkezik az első szállítmány az egyik leghatékonyabb készítményből

demokrata.hu8 órája

Fél nap alatt védettséget adhat a koronavírus ellen egy új magyar gyógyszer

168ora.hu13 órája

Mesés vagyon, ezt hagyta örökösére Pécsi Ildikó

metropol.hu14 órája

Veszélyes is lehet az iPhone 12 sorozatban lévő Magsafe

gsmring.hu15 órája

Előre leszóltak nekik, hogy a raktárkoncerten ne játsszák el az Orbán Viktorról szóló számukat

444.hu18 órája

Ezzel a Youtube funkcióval rengeteg új videót fedezhetsz fel!

digitalhungary.hu18 órája

Újabb adag havazás jön

agroinform.hu18 órája

Élőlények tisztítják meg a tengert a műanyagtól

transpack.hu18 órája