Rendőrgyilkosság miatt ítélték el, most azzal gyanúsítják, hogy rendszeresen megerőszakolta gyermekeit

A rendszerváltás előtt az egyik legismertebb gyilkossági ügyben volt társtettes, és bár életfogytiglanra ítélték, de feltételes kedvezménnyel szabadult.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-21 14:19

Szexuális erőszak gyanújával a Heves Megyei Főügyészség indítványára letartóztatták azt a férfit, akit a rendszerváltás előtti évtizedek egyik ismert gyilkossági ügyében társtettesként, több ember – köztük egy rendőr – megölése miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek, majd a börtönből feltételes kedvezménnyel szabadult – közölte pénteken a megyei főügyész az MTI-vel.

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint az úgynevezett Soós-ügyben 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt férfi – akinek egykori társait kötél általi halálra ítélték és még abban az évben kivégezték – 2000-ben feltételes kedvezménnyel szabadult. Hét évvel később újra bíróság elé állították vagyon elleni bűncselekményeket elkövetése miatt, melyekért felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Tavaly őszig Tarnaszentmiklóson lakott élettársával, akivel közösen nevelték két kiskorú gyermeküket: egy fiút és egy lányt. A gyanú szerint az 59 éves férfi a gyermekeket többször megerőszakolta a falu egy lakatlan, romos házában, ezért ellene tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt indult eljárás.

Az élettársi kapcsolat felbomlása után Győr-Moson-Sopron megyébe költözött, ahol elfogták és őrizetbe vették. Gyermekei ez év áprilisától nevelőszülőknél élnek.

A megyei főügyészség azért kezdeményezte letartóztatását, mert feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, valamint a büntetőeljárásban résztvevők – különösen a sértettek és a vele hozzátartozói viszonyban álló tanúk – megfélemlítésével vagy jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követne el – fogalmazott Szalóki Zoltán, megjegyezve: a jelenlegi eljárás tárgyát képező bűncselekmények büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

(MTI)

Címkék:

bűnügy

Mai nap hírei

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu13 órája

Plasztikkártyát kap, akit már beoltottak, akár este 8 után is kimehet vele

life.hu13 órája

Sír és nevet a növényvédelem, februárra visszajön a tél

agraragazat.hu15 órája

Az erősen fertőző madárinfluenza-típus jelent meg Magyarországon

agroinform.hu15 órája

Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte

444.hu17 órája

Politikai válságot okozhat az Európai Bizottság erélytelensége

demokrata.hu18 órája

Egy sebezhető Amerika képével vitte el a showt a 22 éves költő az elnöki beiktatáson

konyvesmagazin.hu19 órája

Újabb részletek! Megszólalt Galambos Lajos ügyvédje

metropol.hu19 órája