Mészáros Lőrinc: Azt hiszem, elmondhatom, hogy sikeres vagyok. Persze azért ehhez sokat kellett tenni

Startlap - Startlap
A Mészáros Alapítvány rendezvényén csak úgy záporoztak a fiataloknak szánt bölcsességek. Esti hírösszefoglaló.

Mészáros Lőrinc: Azt hiszem, elmondhatom, hogy sikeres vagyok. Persze azért ehhez sokat kellett tenni

Csodás riportot rögzített a Pesti Srácok a Mészáros Alapítvány rendezvényén, majd a 444.hu nem volt rest, és az egészet legépelték. Annak érdekében, hogy neked ne kelljen átrágnod magadat az unalmas részeken, ebben a cikkben  összegyűjtötték Magyarország legtehetségesebb gázszerelőjének legbölcsebb gondolatait a hosszú anyagból.

Megfertőződött a Puskás Akadémia több játékosa, elmarad a Budapest Honvéd elleni bajnoki

Nemcsak Felcsúton, hanem az UTE jégkorongcsapatánál is felütötte a fejét a koronavírus

Pénzügyminisztérium: Érdemes fizetéskönnyítési kérelmet írni a NAV-nak, ha a koronavírus miatt megszorulsz

Erre Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára hívta fel a figyelmet, aki azt is hozzátette, hogy a hatóság az esetek 80 százalékában elfogadja a kérelmeket. Az érintetteknek eddig 574 millió forintnyi adót engedett el a NAV. Részletek itt.

Akkora a tömeg a Balatonnál, hogy van, aki kénytelen az út szélén, az autójában aludni

Fotó: László Szirtesi/Getty Images

A magyarok megtették amit Orbán Viktor kért, és valóban mindenki a Balatont választotta a tengerpart helyett. A helyzet annyira durva, hogy már közel ugyanannyiba kerül egy szingapúri luxushotelben megszállni, mint egy tapolcai négycsillagosban. A tó környékén pünkösd óta lépni sem lehet, ekkora érdeklődés hosszú évek óta nem volt a Balaton iránt. Kérdés, hogy vajon mi várható jövőre. Minderről a hvg.hu podcast sorozatában beszélgettek Varga Gábor turisztikai szakújságíróval. Az adás meghallgatásához ide kell kattintani.

Nyolc méter magas szeméthalom lángol Adonynál

A tűz egy Adony és Perkáta közötti hulladéktelepen keletkezett. Az esetről itt írnak bővebben.

Lukasenka szerint a NATO akarja megsemmisíteni a fehérorosz népet

Buszokkal szállították az embereket, de még így is csak jóindulattal nevezhető tömegnek az embercsoport, ami összegyűlt a fehérorosz diktátor pártjának “spontán szerveződött” nagygyűlésén.Az érdeklődés hiányát Aljakszandr Lukasenka súlyos állításokkal igyekezett pótolni. A diskurzusba szombaton Putyin is beszállt, aki katonai erő bevetését helyezte kilátásba. Részletek itt.

Kálmán László: Vidnyánszky nem a kisnyilasokkal, hanem a szalonnácikkal azonosította magát

Miután Kálmán László Orbán Viktor libernyákozó kinyilatkoztatását követően felhívta a figyelmet arra, miért van roppant jelentősége annak, ki milyen szavakat használ, a nyelvész Vidnyánszky Attila háttérhatalmazós nyilatkozatát elemezte hasonlóan kemény stílusban. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A Knorr átnevezi a cigánymártást

Fotó: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Image

Nem lesz többé Zigeunersauce, vagyis cigánymártás a németországi polcokon, a terméket gyártó Knorr ugyanis a névcsere mellett határozta el magát. A döntést üdvözli a német romák és szintók központi tanácsa. Bővebben.

Elhunyt Robert Trump, Donald Trump öccse

Egy nappal azután, hogy az elnök meglátogatta, súlyos betegsége következtében meghalt Robert Trump. Halálának körülményeiről és életéről ebben a cikkben olvashatsz.

Az orvosok számára sem egyértelmű, mikortól számít valaki halottnak

Nem olyan gyakran, de azért a nyugalom megzavarására abszolút alkalmas rendszerességgel bukkanak fel azok a hírek, amik arról szólnak, hogy élő embert temettek el, vagy küldtek hullaházba. Bármilyen meglepő, de az orvostársadalom számára is bajos feladat megállapítani a halál tényleges beálltát. A probléma megoldása érdekében a furcsa témához méltóan különös néven fut egy program, World Brain Death Project, vagyis a Világszintű Agyhalott Projekt. Az izgalmas kezdeményezésről és arról, miért okoz gondot eldönteni, meghalt-e valaki vagy sem, itt írnak.

 

Ez is érdekelhet

képcím

A NAV ismét kitolta az adóbevallás határidejét

képcím

Tíz éve halt meg a Hópárduc, Erőss Zsolt

képcím

Elhunyt Lang Györgyi, a Pa-Dö-Dő énekese