Kiderült, hány civil autóra szerelt kamerákat a rendőrség

Startlap - Startlap
A civil autókon túl más, nem rendőri jellegű járműveket is alkalmaznak a közúti ellenőrzések végrehajtásában. Heti hírösszefoglaló.

Ennyi civil autóra szerelt kamerákat a rendőrség: mutatjuk, kikre kell figyelni

Kiderült, hány jelzés nélküli civil autóval vadászik a pofátlan sofőrökre a rendőrség. A Pénzcentrumnak az ORFK elárulta azt is, miképpen kell eljárnia annak, aki autós kamerával rögzít szabálytalanságot, balesetet. A feljelentésnek több buktatója is van, mutatjuk, milyen kritériumoknak kell megfelelniük, ide kattints a részletekért.

Történelmi léptékben dobta hanyatt a magyar gazdaságot a covid

Nem zuhant még ilyen nagyot a magyar gazdaság teljesítménye, amióta a mostani rendszerben számolják a GDP-t (tehát 1996 óta), mint a mostani második negyedévben. Jöjjenek a lehangoló számok.

Jár-e táppénz a házi karanténban? Itt a kormány döntése.

A sárga- és piros listás országok kapcsán jelent meg egy kifejezetten fontos, augusztus 14-én hatályba lépett kormányrendelet, amit ez a cikk ismertet.

Több mint fél évig adhatnák ingyen a gázt, annyira megszedi magát az állam a rezsicsökkentésen

Getty Images

Nem látott még a világ akkora rezsicsökkentést, amelyet a szakértők jósolnak. Ha nem változik a piaci környezet, és az állami gázszolgáltatók továbbra is degeszre keresik magukat a földgáz alacsony piaci ára miatt, akár fél évig ingyen kaphatjuk a gázt. Bővebben.

Elkészült az oroszok koronavírus-vakcinája, 20 ország már rendelt belőle

A világon elsőként kedden hivatalosan bejegyezték az orosz koronavírus elleni oltóanyagot, amellyel állítólag már Vlagyimir Putyin elnök lányát is kezelték. A Sputnik-V névre keresztelt szerből máris több mint egymilliárd ember számára elegendő dózist rendeltek. Részletek itt.

Új kocsit kaptak Orbán Viktor emberei a fizetésemelés, milliós jutalom és hivatali lakás mellé

A legmagasabb fizetés a politikai felsővezetők körében több mint bruttó 6 millió forint, és ehhez még egyéb juttatások jönnek. A miniszterek, államtitkárok körében a menedzseri fizetés nem példa nélküli, ahogy a milliós jutalom és a hivatali lakás sem. Decemberben pedig a Miniszterelnöki Kormányiroda, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség első embereinek a járműveit is lecserélték. Pontos számok, nevek, autómárkák és további részletek itt nézegethetők.

“Ötvenöten zsúfolódtunk össze egy cellában, enni 36 óra után kaptunk először”

Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A 24.hu helyi újságírók közreműködésével tudott kapcsolatba lépni egy csütörtökön szabadon engedett fehérorosz nővel, aki arról beszélt, embertelen körülmények között tartották fogva őket, pedig nem is tüntettek.

Borkai Zsolt: Amikor olimpiai bajnok lettem, vastag volt a kezemen a bőr, most megint ezt érzem

Hosszú hallgatás után interjút adott a szexbotránya miatt a közéletből távozni kényszerült egykori győri polgármester. Az 55 éves Borkai Zsolt elárulta, mivel foglalkozik jelenleg. A beszélgetés legizgalmasabb részeit ebben a cikkben olvashatod el.

Hazánk egymilliárd dollárért vesz rakétarendszert Amerikától

Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb védelmi beszerzésről írt alá szándéknyilatkozatot Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein, az USA budapesti nagykövete. Hogy ezért az összegért mit is kapunk, az ebből a cikkből azonnal ki fog derülni.

Karácsony Gergely kitűzte a Városházára a szivárványos zászlót

A főváros főpolgármestere a Facebook-oldalán arról írt, hogy a “Budapest mindenkié” nem csak egy kampányszlogen. Idén elmarad a szokásos éves felvonulás, de Karácsony Gergely reméli, hogy jövőre már ismét “együtt ünnepelhetjük majd a szerelem szabadságát”. A teljes bejegyzést, benne a zászlós fotóval erre a linkre kattintva találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Karácsony: A tavasz mindig legyőzi a telet

képcím

4,6 százalékkal nőtt 2022-ben a magyar gazdaság

képcím

Eltemették Tamás Gáspár Miklóst