Mennyiségi korlátozások és kútbezárások várhatók a benzinárstop miatt

Startlap - Startlap
A mennyiségi korlátozás a "jó" eset, a bezárások akár jelentős számú töltőállomást is érinthetnek, ahol veszteséggel kénytelenek árusítani. Délelőtti hírösszefoglaló.

Mennyiségi korlátozások és kútbezárások várhatók a benzinárstop miatt

A kőolaj világpiaci ára hihetetlen magasságokba szökött, és a kutak veszteséggel értékesítenek, Orbán Viktor pedig vasárnap kormányrendeletben rögzítette az üzemanyagokra vonatkozó hatósági árazás meghosszabbítását. A szakértők szerint a mennyiségi korlátozás a “jó eset”, akár jelentős számban húzhatják le a rolót a töltőállomások. Részletek.

Márki-Zay Péter szerint az ellenzék a kommunistákat és a fasisztákat is képviseli

Mi egy olyan szeretetországot szeretnénk építeni, ahol elfogadjuk különbözőnek egymást. […] Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját. Elfogadjuk magyarnak azokat is, akik jobboldaliak, azokat is baloldaliak, akik cigány származásúak, akik nem cigány származásúak, akik keresztények, zsidók, ateisták, mert ezek mind tisztességes, becsületes magyar emberek

– fogalmazott az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szombaton Steinmetz Ádámmal, a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltjével tartott utcai fórumot Fonyódon. Videó.

Ha el is bukja a jogállamisági pert, Orbán már javában a következő ütközetre készül

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Egy héttel az országgyűlési választás előtt, március 24-25-én tárgyalja az EU a magyar jogállamiság kérdését. Az Európai Bíróság ítélete viszont már most szerdán megérkezik a perben, amelyet a magyar és lengyel kormány indított a jogállamisági mechanizmus miatt. Orbán Viktorék esélyei nem jók, mégis érvek helyett sikerjelentéssel válaszoltak az Európai Bizottságnak, és immár arra panaszkodnak, hogy a több éve tartó jogállamisági procedúra a választásokba való beavatkozás. A kormány január végi leveléből kiolvasható: ha a mechanizmust nem sikerült, az Európai Bizottság eljárását egyéb jogi úton támadhatják majd meg, ezzel biztosítva az uniós kifizetéseket. Bővebben.

Védett házba vitték a megvakított kemecsei nőt: “Nem az volt a tét, hogy fog-e látni, hanem az, hogy fog-e élni”

A megvakított Gabriella testvére azt mondja, a lánynak sok mindent újra kell tanulnia, pszichológusok foglalkoznak vele, és szeretnének a bántalmazás helyétől távol új életet kezdeni. A fiatal édesanyát múlt héten kis híján megölte volt párja, puszta kézzel kinyomta két szemét, és egyéb, rendkívül súlyos sérüléseket okozott neki. Részletek.

Bár Orbán Viktor beszédében számukra nem volt köszönet, a pedagógusok hallgatnak rá, előre mennek, nem hátra

Orbán Viktor, aki évértékelőjében a sikeres védekezés kapcsán az orvosoknak, ápolóknak, mentősöknek, az oltási kampányok szervezőinek, az operatív törzs munkatársainak, de még Áder Jánosnak és feleségének is köszönetet mondott, a tanároknak viszont nem, a veszélyhelyzetre hivatkozva a múlt héten gyakorlatilag betiltotta a valódi sztrájkot az iskolákban. A pedagógusok felvették a kapcsolatot nemzetközi szervezetekkel és bíróság elé vinnék az ügyet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Koronavírus itthon: 21 081 új fertőzöttet igazoltak a hétvégén

Megérkeztek a legfrissebb, összesített hétvégi járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházban kezeltek, oltottak és fertőzöttek számának alakulásáról. A pontos számokért erre a linkre kell kattintani.

Erdős Norbert: Simonka büntetőügye miatt sokan elpártoltak a Fidesztől, nem titok, hogy csökkent a Fidesz-szervezetek száma is

A Békés megye 4. számú választókerületében a korrupcióval vádolt Simonka György helyett az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárát indítja a Fidesz. Erdős Norbert korábban háromszor nyert itt egyéniben, majd 2014 és 2019 között az Európai Parlament tagja volt. A Simonka-ügy örökségére kihívásként tekint, ugyanakkor úgy véli, az eltűnt pénzekkel és soha meg nem valósult beruházásokkal neki nincs dolga. Megválasztásával kapcsolatban optimistán nyilatkozik: hiába az összefogás, az ellenzékre 2018-ban leadott szavazatokat nem lehet összeadni. Interjú.

Elstartolt a mobilcsereprogram: 20 ezer forintot kapsz a régi telefonodért

Lisa Ducret/picture alliance via Getty Images

Az ötmilliárd forintos keretösszegből először a 3G-s készülékek cseréje történik meg, de amennyiben marad a támogatásból, májustól következnek a még régebben gyártott 2G-s készülékek is. Kik jogosultak a cserére, és mit kell tenni annak érdekében, hogy megkaphassuk a 20 ezer forintos összeget? Erről szól ez a cikk.

Ausztria felfüggesztheti az oltási kötelezettséget

Egy jogászokból és orvosokból álló bizottság felülvizsgálja a múlt héten hatályba lépett jogszabályt – jelentette be Karl Nehammer osztrák kancellár. További információkért katt ide.

A hét második felét elfújja a szél

Egyre erősödő nyugati áramlás alakul ki Magyarország felett, csütörtöktől már nagy területen viharos szélre számíthatunk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak