Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke"

Startlap - Startlap
Megérkezett az első videó az országot járva kampányoló Orbán Viktorról.

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az egyik magtárban Orbán Viktor több mint száz környékbeli gazda előtt beszélt, az eseményen részt vett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, valamint Áldozó Tamás pápai és Tatai László nemesgörzsönyi polgármester is.

A magyar gazdák ma jóval erősebbek, mint voltak. Mi ezt folytatni fogjuk, ránk lehet számítani. Zárójelben mondom, mégiscsak én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, meg a magyar vidék, meg a magyar falu segítséget, hogyha nem a közülük jövő miniszterelnöktől.

– fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette,

rám számíthatnak a következő időszakban is, de én csak akkor tudok segíteni, ha önök fegyvert adnak a kezembe. Én nem leszek rest azt előrántani, lövök én mindenre ami mozog, meg suhintok oda ahova kell, de csak akkor, ha van a kezemben eszköz.

Majd közölte, a fegyvere “az önök szavazata”.

 

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a mezőgazdasági árak összeomlottak, mégpedig Brüsszel elhibázott döntései miatt, és ezt úgy lehet orvosolni, hogy új vezetőket választunk az Európai Unió élére.

Orbán Viktor arra kérte a gazdákat, támogassák a Fidesz jelöltjeit, és akkor, ha most nem is könnyű a helyzet, “rendbe fogjuk hozni a dolgokat, és a gazdavilág meg fogja találni a számítását”.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ez is érdekelhet

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"

képcím

Orbán: Baloldali, háborúpárti ember követte el a merényletet...

képcím

Orbán Romániában politikai kampányban fog részt venni