Orbán megszólalt Magyarról, akit a baloldal belügyének tart

Startlap - Startlap
Sikerült pár pillanat erejéig megszólaltatni a miniszterelnököt, konkrétan még Magyar Péterről is.

Orbán Viktor tartotta a nyitóbeszédet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyik rendezvényén, és utána ha röviden is, de válaszolt néhány újságírói kérdésre – írta a Telexre hivatkozva a 444.hu.

A hírportál riportere a kormányfőt már akkor megpróbálta elcsípni, amikor az eseményre jött, de megérkezésekor csak egy másik újságíró kósza kérdésére válaszolt sebtében.

Ez arra vonatkozott, hogy miért nem hirdetik meg nyilvánosan a kampányeseményeit, mire erre Orbán széttett karral csak annyit válaszolt: “Itt vagyok!”, és már be is sietett az épületbe. 

A Telexnek végül a kamarai rendezvény után sikerült elérni a miniszterelnököt, akitől arról a hangfelvételről érdeklődtek, amelyen Varga Judit egykori igazságügyminiszter úgy beszélt, hogy Rogán Antalék belenyúlhattak az ügyészség irataiba.

Mint kiderült meghallgatta a hanganyagot: „Elhiszem, amit a legfőbb ügyész mond” – jelentette ki Orbán Viktor ezzel kapcsolatban, utalva Polt Péter állítására, miszerint Varga Judit nem eskü alatt vallott, így nem tekinthetőek mondatai semmilyen per alapjának sem.

Mikor a Telex munkatársa rákérdezett arra, hogy ezzel kapcsolatban érdeklődött-e Rogán Antalnál, akkor azt válaszolta: “Nem, mert a legfőbb ügyésznek hiszek, azért választottuk meg. Tudják a parlament választja a legfőbb ügyészt, a legnagyobb felhatalmazással.”

Orbán kifejtette:  a legfőbb ügyész tisztsége egy közbizalmi állás, és amit a legfőbb ügyész mond – ha a bíróság azzal ellenkezőt nem állít – azt tekinti az igazságnak. 

Mikor a bizalmát firtatták Gulyás Gergely irányába, azzal kapcsolatban, hogy Magyar Péter jóbarátja volt és Magyar a kormány ellen fordult, kifejtette, hogy egyáltalán nem rendült meg a jóhiszeműsége Gulyás felé.

Még azt is elmondta, hogy egykor a miniszter ajánlotta Fidesz tagnak Magyar Pétert, akit Orbán nem nevezett nevén, csak mint a volt igazságügyminiszter egykori férjeként utalt rá. 

Mikor konkrétan rákérdeztek arra, mint gondol Magyar Péterről, Orbán így válaszolt: “Baloldali belügynek tartom, majd a baloldal elrendezi, maguk között elrendezik.”

Amikor egy másik riporter arról faggatta Orbánt, mit szólt ahhoz, hogy Magyar március 15-én több embert tudott utcára hívni mint ő maga, akkor gyakorlatilag megismételte önmagát, mivel azt válaszolta, hogy “Az egész ügyet a baloldal belügyének tartom”

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy Magyar pártja, a Tisza Párt a Fidesztől  vehet el szavazókat, gyakorlatilag nem válaszolt, csak kifejtette a véleményét a baloldal állítólagos háborúpártiságáról, és az áskálódásairól, amit Brüsszelben fejt ki szerinte.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"