Kiemelt Hírek 2018. augusztus 02.

Már a rendőrség egykori reklámarca is leszerelt és Ausztriába költözött

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 02.
A Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete szerint káoszhoz vezethet az egyre növekvő leszerelési hullám, az ORFK viszont tagadja a híreket.

Az RTL Klub Híradója szerint elhagyta a testületet az a férfi, aki korábban a rendőrség egyik hivatalos oldalán videókban népszerűsítette a határvadász hivatást. A Híradó úgy tudja, a férfi Ausztriába költözött.

 

A Zsaruellátó nevű Facebook-csoport, amely egy civil közösség a rendőrök támogatására, arról írt, hogy a múlt héten minden korábbi rekordot megdöntött az állományt elhagyók száma.

Sajnos megdőlt a leszerelők száma a múlt héten… Egy nap leforgása alatt, már 120 rendőrünk szerelt le. (…) Nagyon nagy gondok vannak

– írja a csoport.

A Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete megerősítette az állomány fogyását, ami szerintük káoszhoz vezethet. Az ORFK azonban tagadja a híreket.

Magyarország kiegyensúlyozott közbiztonságát, állampolgáraink nyugalmát, a rendőrség szakmai feladatainak ellátását semmi sem veszélyezteti

– közölte az ORFK kommunikációs szolgálata.

A rendőrök fizetése tovább csökkenhet, ugyanis egy 2015-ben elfogadott jogszabály lép életbe januártól, így 2019-től már nem kaphatnak túlórapénzt, helyette szabadnap jár a plusz munkáért. Így egy átlagos rendőr a fizetése harmadától eshet el.

 

Keresés az oldalon