Kiemelt Hírek 2018. július 22.

Tömeges leszerelések és rendőrhiány jöhet

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 22.
Pénz helyett szabadnapra átszámítva honorálnák a túlórákat.

A tervek szerint 2019-től szabadnapra átszámítva kompenzálnák a túlórákat a rendőrségnél ahelyett, hogy kifizetnék, így az akár millióktól eleső egyenruhások tömegesen távozhatnak a testülettől – írja a hvg.hu egy blogposzt alapján.

Jelenleg a rendőrségen a hivatalos maximális túlóraszám évi 416 óra, ami a valóságban ennek több mint kétszerese is lehet, ugyanis a rendőrhiány miatt muszáj egész évben szolgálatot teljesíteni. Sokan pont a túlóráért járó pluszpénz reményében csatlakozott a testülethez, így a becslések szerint a változás miatt az állománynak akár 20-25 százaléka is távozhat.

A 2019. január 1-jétől életbe lépő elképzelés egyébként a szakszolgálatokat nem érinti, számukra kifizetnék a túlórát, ha a parancsnokuk indokoltnak látja azt. Ettől függetlenül 20 ezer új rendőrre lesz szükség, amennyiben nem módosítanak a tervezeten, ami ráadásul amiatt is nehezen lenne fenntartható, hogy olyan is akadna, akinek fél év szabadságtöblete keletkezik a korábban milliós fizetési többlettel értékelt túlóráiból.

 

Keresés az oldalon