Magyar Pétert beidézte az Integritás Hatóság

Startlap - Startlap
A lapinformációk szerint pártalapításon dolgozó jogász úgy véli, lenne mit vizsgálnia a szervezetnek.

“Az interjúimban elhangzottak miatt a mai napra beidézett az Integritás Hatóság. Ez az a szervezet, amelynek a létrehozását a gonosz Brüsszel az uniós pénzek kifizetéséhez feltételül szabta” – írta szerdán Magyar Péter a Facebook-oldalán.

Varga Judit volt férje, a NER-ből kilépő, az utóbbi a Novák Katalin lemondásához vezető kegyelmi botrány kirobbanása óta a kormányt intenzíven támadó-kritizáló, és lapinformációk szerint pártalapításon dolgozó jogász nem tudja, milyen ügyben és milyen céllal idézték be.

“(…) bízom benne, hogy az újonnan felállt hatóság érdemi munkát tud végezni. Hogy lenne mit vizsgálni, az a napnál is világosabb. Fel, győzelemre!” – zárta posztját Magyar Péter, aki először a Partizánnak adott hosszabb interjút, legutóbb pedig a Telex készített vele videóinterjút. A Diákhitel Központ volt vezetője mindkét műsorban említett a kormányzati korrupció gyanúját is felvető eseteket.

Az autonóm államigazgatási szervként funkcionáló Integritás Hatóság 2022 novemberében kezdte meg működését. Feladata az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálása. Elemző és javaslattevő feladatai mellett az Integritás Hatóság hatósági ellenőrzést és vizsgálati eljárást is folytat, illetve kezdeményezheti más szerv eljárását.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...

képcím

Magyar Péter miatt indítja első vizsgálatát a...

képcím

Ők Magyar Péter pártjának jelöltjei