Magyar Péter pártot alapítana

Startlap - Startlap
Úgy tűnik Varga Judit egykori igazságügyminiszter volt férje pártalapításon dolgozik.

A 444.hu saját forrásaira hivatkozva számolt be arról, hogy Magyar Péter pártalapításon dolgozik. A lap szerint ráadásul Simicska Lajos megpróbálta felvenni a kapcsolatot Magyarral az elmúlt időszakban, amióta a Diákhitel Központ egykori vezetője fókuszba került több kijelentésével is. 

Kedden jelent meg az az interjú, amelyet a Telexnek adott Magyar.

Ebben úgy fogalmazott: neki nincs feladata az ellenzékkel, tehát nem akar együttműködni velük. 

A 444.hu felvette a kapcsolatot a parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki pártokkal. A lapnak a Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd is azt a választ adta, hogy semmilyen módon nem érdeklődött náluk Magyar.

A Mi Hazánk viszont már megpróbálta felvenni a kapcsolatot Magyar Péterrel, és örülnének, ha összejönne a dolog. A Jobbiknál Sas Zoltán, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke többször találkozott Magyar Péterrel. 

A 444.hu egyik forrása szerint Magyar Péter bejegyzett kispártot keres magának, hogy az alapja lehessen egy új politikai tömörülésnek. A hétvégén ezzel kapcsolatban már szerveződött egy találkozó, és Magyar egyeseket már belépésre buzdított. A lap úgy tudja, Simicska Lajos finanszírozóként szerepet vállalna ebben a formációban.

Magyar ezt ugyanakkor nem ismerte el, hangsúlyozta, hogy Simicskával nem beszélt soha, és nem is kereste.

Az új párt felépítését viszont nem cáfolta. Meggyőződése, hogy friss erőre lenne szükség, olyanra, amely képes lenne kontrollálni a jelenlegi regnáló hatalmat.

Céljaként jelölte meg kimozdítani az apátiából a jóindulatú emberek millióit. Ennek a létrehozásán szívesen dolgozna együtt minden becsületes honfitársával.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Megvan Magyar pártjának első önkormányzati megállapodása

képcím

Magyar Péter: Gulyás Gergely valószínűleg nem lesz sokáig...

képcím

Magyar Péter megszólalt a tavalyi fotókról, amiken együtt...