Lezárult a nyomozás a soroksári gyilkosság ügyében - egy börtönben ülő férfit gyanúsítanak

Startlap - Startlap
Egy 40 éves asztalos a tettes.

A DNS-e alapján egy 40 éves férfit, R. Szilvesztert gyanúsítanak az 5 évvel ezelőtti soroksári gyilkossággal. A feltételezett elkövető jelenleg börtönben ül.

A rendőrség különös kegyetlenséggel, aljas indokból emberölésként kezeli az ügyet – hangzott el a sajtótájékoztatójukon.

2013. szeptember 25-én Kardosné Gyurik Krisztina este 19:45-kor indult futni soroksári otthonának környékére, ahonnan nem tért haza. Keresésére indultak, végül csak a meztelen holttestét találták meg 1:40-kor. A testén élettel össze nem egyeztethető sérülések keletkeztek, feltehetőleg szexuálisan is bántalmazták, a halál oka fojtogatás okozta fulladás volt.

A rendőrség minden olyan férfit megvizsgált, akivel bármilyen kapcsolatba került az áldozat, végül arra jutottak, hogy véletlenszerűen gyilkolhatott a tettes, ezután a területhez kapcsolódóan kutattak. 1847 DNS-mintát vettek a környéken megfordulóktól.

A héten merült fel a jelenleg börtönben ülő férfi neve, aki a gyilkosság helyszínén tartózkodott korábban. A DNS-e megegyezik a helyszínen talált genetikai nyomokkal.

Tagadta tettét, azt állította, hogy a környéken kerékpározott, amikor látta, hogy bántalmaznak egy nőt, közbeavatkozott, ekkor kerülhetett oda a DNS-e. A rendőrség szerint ez a bizonyítékok alapján cáfolható, úgy gondolják, a férfi öt éve készült a története kitalálására és elmesélésére.

Nem sokkal a gyilkosság után vették őrizetbe Siófokon egy vagyon elleni bűncselekmény miatt. Akkor volt nála egy olyan kötél, amihez hasonlóval az áldozatot megfojthatták.

R. Szilveszter azóta börtönben tölti büntetését, egészen 2020-ig. Elfogásakor még nem vettek automatikusan DNS-mintát a fogvatartottaktól, így nem derülhetett ki az egyezés.

Éveken át élt a rendőrség által felajánlott ötmillió forintos nyomravezetői díj, melyet ezúttal visszavontak.

„Sosem reménytelen, hogy meglesznek a gyilkosok, ezért sosem szabad feladni” – nyilatkozta Kovács Lajos volt életvédelmis nyomozó.

 

Forrás: MTI, HVG

Ez is érdekelhet

képcím

Százmilliókat kell fizetnie a NAV-nak egy német gyógyszergyárnak

képcím

Soroksári gyilkosság: életfogytiglant kapott R. Szilveszter

képcím

Ukrajna bekeményít a kettős állampolgárságú magyarokkal szemben