Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.

Egy nő szerint volt párja lehetett a soroksári futónő gyilkosa

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.
A VV Fanni-ügy kapcsán fedezte fel a régi gyilkosság részleteit.

2013. szeptember 25-én gyilkolták meg Kardosné Gyurik Krisztinát kocogás közben Soroksáron. Azóta hiába keresték gyilkosát, de most egy nő új információkkal szolgált. A Bors szerint azt állítja, hogy volt párja lehetett a tettes.

A lap úgy tudja, a nő vallomást tett a rendőrségen, valamint megkereste a futónő özvegyét is, ő számolt be a nő által összeszedett gyanús dolgokról. Elmondása szerint a VV Fanni-ügy kapcsán olvasott bele a régi gyilkosság részleteibe, így állt össze a kép a fejében, hogy egykori párja lehetett a tettes.

A férfi akkoriban házszigetelő munkásként dolgozott a gyilkosság helyszíne mellett, ipari alpinista volt, sokszor használt emiatt különböző csomókötéseket – ez magyarázhatja azt a különleges matrózcsomót, amivel összekötözték az áldozat kezeit.

A gyilkosság után a férfi keze be volt dagadva, arca összekarmolva, azt mondta, amiatt, mert összeverekedett egy barátjával. Ugyanolyan szürke Renault-t használt, amit a rendőrség is keresett, ezt hamarosan beadta egy bontóba.

A nőnek az is gyanússá vált, hogy a tragédia első évfordulójára rendezett emlékfutásról készült képeket felismerte volt párját, ami azért érdekes, mert akkor már 250 kilométerre lakott onnan.

Az emlékfutás után három hónappal a férfi öngyilkos lett.

Keresés az oldalon