Így spóroltak politikusaink 2018-ban - itt vannak a vagyonnyilatkozatok

Startlap - Startlap
Sokmilliós megtakarítások és tartozások.

Felkerültek az országgyűlési képviselők 2018-as vagyonnyilatkozatai a Parlament honlapjára. Így gyarapodott a vagyonuk, illetve tartozásaik.

 

Orbán Viktor 402 ezer forinttal növelte megtakarításait a tavalyi évben, sokat sikerült spórolnia, hiszen 2017-ben ez az összeg csak 255 ezer forint volt. Tartozásai is csökkentek, 4,1 millió helyett most már csak 3,5 millió lakáshitelt kell a banknak visszafizetnie.

Ingatlanvagyona változatlan: egy budai ház tulajdonosa felerészben, a felcsúti házat pedig egyszemélyben birtokolja. Gazdasági érdekeltsége és autója nincsen.

 

 

Áder János 7 millió forinttal gyarapodott tavalyhoz képest, így már 70 milliós megtakarítása van. A forint folyószámláján 21 millió forintot tart, rendelkezik egy 123,8 ezer eurós életbiztosítással, 28,75 ezer euró értékű befektetési jeggyel és egy 1690 dolláros devizaszámlával is. A nyilatkozat szerint csak a diplomáciai kapcsolattartás jegyében kapott ajándékot.

 

Rogán Antal Miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter megtakarítása több mint 39 millió forint, de tartozása is van: magánszemélyeknek 18 millió forintnyi összeg. Továbbra is jelentős erdőterületei vannak és két festménye is. A miniszter találmányi hasznosítási díjat kap a Mobilsign Kft.-től egy digitális aláírással kapcsolatos találmány révén: 2017-ben ez még csak 25 millió forintot hozott a konyhára, tavaly már 42,7 milliót.

 

Az egykor a Miniszterelnökséget vezető Lázár János 5 millió forintot tart kötvényben, 6 milliót törzsrészvényben, 6 milliót készpénzben, további 6 milliót tüntetett fel pénzintézeti számlakövetelésként. 16 millió forintért értékesített műtárgyat. Az változatlan, hogy a batidai vadászkastélyt építő cég résztulajdonosa, 10 százalékos részesedése van a Divatcsarnok Projekt Zrt.-ben, 2 százalékos hányada nagybátyja vállalkozásában és a kolozsvári Erd Conditor SRL 100 százaléka is az övé.

 

Szijjártó Péter kétszázezer forinttal lett gazdagabb a tavalyi évben, értékpapírokban 1,8 millió forintot tart, biztosítási eszközalapokban pedig 734 ezer forintot. 2017-ban még csak 4,9 millió forintot tüntetett fel pénzintézeti követelésként, ezt egy év alatt 8,1 millióra sikerült feltornáznia. Szüleinek még mindig 30 millió forinttal adós. Autója és gazdasági érdekeltsége nincsen.

 

Németh Szilárd vagyoni helyzete szinte változatlan: továbbra is három ingatlan rész-, illetve egyedüli tulajdonosa. A 2017-es 3,3 millióról 5,4 millió forintra gyarapította megtakarítását, lakáskasszába pedig havi 20 ezer forintot fizet be. Hitelkártya-tartozása 600 ezerről 272 ezerre csökkent.

 

Kövér László házelnöknek megmaradt a 10 milliós banki tartozása, de most már 2,5 millió forint értékben van életbiztosítása.

 

 

Semjén Zsolt továbbra is két II. kerületi ingatlan felének tulajdonosa és egy balatonfenyvesi üdülő haszonélvezeti jogát birtokolja, valamint antik bútorokat, születésétől fogva. 4 millió forintot tart készpénzben, 1,5 milliós banki megtakarítása van.

 

Simicskó Istvánnak 38,1 millióért államkötvénye, 9,2 millióért kamatozó kincstárjegye, 10,2 millióért OTP befektetési jegye és 3 millióért takarékbetétje van. Ingatlan nincs a tulajdonában.

 

Gyurcsány Ferenc vagyona 2018-ban gyarapodott: 298 millió forintot vett ki az Altus Portfólió Kft.-ből.

 

Szél Bernadett független képviselő továbbra is egy budakeszi családi ház résztulajdonosa és az övé egy pátyi ingatlan is. 2 millió forinttal tartozik magánszemélyeknek, autója, megtakarítása, gazdasági érdekeltsége nincsen.

Ez is érdekelhet

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

Pálmafás ingben bukkant fel Orbán Horvátországban

képcím

Navracsics Tibor: A gyermekvédelmi törvénynek semmi köze a...