Pálmafás ingben bukkant fel Orbán Horvátországban

Startlap - Startlap
Még a horvát sajtót is meglepte a magyar miniszterelnök öltözéke, aki Hadházy Ákos szerint "a honvédségi luxus jettel jár nyaralni". Esti hírösszefoglaló.

Pálmafás ingben bukkant fel Orbán Horvátországban

A miniszterelnököt Milnában fényképezték egy helyi étteremben, olyan színes öltözékben, amivel még a tengerparti látogatók ruházatán edződött horvát sajtót is sikerült meglepnie. Fotó.

A hír kapcsán Hadházy Ákos rögtön jelezte: “a miniszterelnök továbbra is az állami (“honvédségi”) luxus jettel jár nyaralni”. Hadházy a repülő jeladója alapján számolta ki, hogy az USA-ból hazatérő Orbán Viktor “35 százalékos infláció, többszörös energiaár emelés, benzinhiány, masszív adóemelés idején is meg meri csinálni” az állami pénzből finanszírozott magánrepülőzést, a kalkulációba viszont némi hiba csúszott be. Részletek.

Népszavazást kezdeményez Magyarország EU-tagságáról Ujhelyi István

A szocialista EP-képviselő azzal indokolja, miért nyújtja be hivatalosan is az illetékes választási bizottság felé kezdeményezését, hogy ezzel megerősítsék a magyar lakosság igényét a tagságra vonatkozóan, mivel Orbán Viktor konfliktusa az Európai Bizottsággal sosem látott fenyegetést jelent. Mindeközben Cseh Katalin politikai hazardírozásnak tartja az ötletet, és a brexit esetét hozta fel elrettentő példaként. Ujhelyi közleménye itt, a momentumos Cseh reakciója itt olvasható.

Tovább emelkedtek a hazai ingatlanárak, az egész EU-ban nálunk a legdurvább a drágulás

Glenn Hunt/Getty Images

Az első negyedévében az új lakások ára éves szinten 19 százalékkal, míg a használt lakások 20 százalékkal növekedett, ezenkívül a 2015-ös évhez képest uniós szinten Magyarországon tapasztalták a legnagyobb áremelkedést az ingatlanpiacon az európai uniós tagállamok között. A KSH és az Eurostat statisztikáinak eredményeit ebben a cikkben ismertetjük.

Kósa Lajoson kifogott az új vagyonnyilatkozat, amit olyan könnyű kitölteni, mint egy lottószelvényt

Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója már képviselői vagyonnyilatkozatok brüsszeli mintára váltásának javaslatával jelezte, hogy ezzel sikerült megtalálni és átvenni azt, ami rosszabb az Európai Unióban, Merényi M. Miklós, a K-Monitor munkatársa pedig úgy fogalmazott, a nyilatkozat kitöltése nagyjából annyi, mint egy lottószelvény esetében. Ehhez képest a fideszes országgyűlési képviselő alaposan belezavarodott a feladatba. Az újfajta nyilatkozatokról és Kósa Lajos nehézségeiről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Benzinárstop: a Lukoilnál már csak 20 literig lehet tankolni

Miután a Mol jelezte, még a normál áron sem engedélyeznek egy forgalmival egynél több tankolást egy napon belül, a Lukoil még súlyosabbnak tűnő limitről számolt be. A kúthálózat forgalmát – lévén döntő többségében magánszemélyek tankolnak náluk – nem különösebben érintik az ársapkás tankolás új szabályai, így a törvényben meghatározott 50 liternél jóval kevesebb üzemanyag vásárlását teszik csak lehetővé. További információkért katt ide.

Közlekedési forradalom Budapest szívében? A polgármester elmagyarázta Terézváros nagyszabású terveit

Budapest hatodik kerületének szinte teljes területén 30-as sebességkorlátozás lép életbe, amelyet “fizikai akadályokkal” is sebességméréssel igyekeznek biztosítani. Komoly változások jönnek továbbá a parkolás terén, valamint a kerékpárosok és a rolleresek számára is érkeztek újítások. Soproni Tamás jelezte, a tévhitekkel ellentétben fekvőrendőrök helyett különleges, a gyalogosok számára is hasznos emelt kereszteződéseket és más, modern eszközöket terveznek, és az is kiderült, hogy más városokban az először tiltakozás övezte sebességcsökkentés mellett végül a lakosok is kiálltak. Interjú.

Ilyen hiteleket kínálnak a bankok energetikai korszerűsítésre

Egyre több pénzintézet nyújt hitelkonstrukciókat ingatlanok energetikai korszerűsítésére: az OTP, az UniCredit és a K&H is kínál ilyen konstrukciót, több más bank pedig dolgozik egy ilyen célú kölcsön bevezetésén Az elérhető hiteltermékek skálája már most is színes – erre a linkre kattintva kiderül, mennyire.

Kerítésre tűzött levágott fejről posztolt képet Luhanszk kormányzója

A kép illusztráció, az ukrajnai Bucsában készült április hatodikán. (Fotó: Chris McGrath/Getty Images)

Ők valójában orkok. 21. század, elfoglalt Popaszna, emberi koponya a kerítésen. Semmi emberi nincs az oroszokban. Nem emberekkel állunk harcban

– írta  Szerhij Hajdaj luhanszki ukrán kormányzó. A csecsenek által májusban elfoglalt térségből a múlt héten egy ukrán hadifogoly kasztrálásáról, majd agyonlövéséről került elő videófelvétel. Részletek.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ez is érdekelhet

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Orbán Viktor: Megáll-e Oroszország, ha legyőzi Ukrajnát?