Így láttátok ti - csodás Insta-fotók a Debreceni Virágkarneválról

Startlap - Startlap
Már reggel hét órakor több száz helyi lakos virágokkal feldíszített kerékpárokkal nyitotta meg a felvonulást, majd az oldtimer autók és motorok vonulását követően indult meg a virágkocsik és a művészeti csoportok felvonulása Debrecen belvárosából a Nagyerdőbe.

Tizenhat virágkocsi, köztük egy óriás virágtigris vonult végig augusztus 20-án az idei, sorrendben 49. debreceni virágkarneválon.

A kompozíciók elkészítéséhez több százezer élő és száraz virágot használtak fel, köztük azt a 670 ezer szál dáliát, ami Hollandiából érkezett a cívisvárosba.

Az Instagramon hétfőn már kora délután felbukkantak az első fotók a lenyűgöző kompozíciókról.

#debrecen #kratochvil #viragkarneval 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

A post shared by Kratochvil Károly HKK (@kratochvilhkk) on

A 16 virágkocsi között 30 hazai, illetve külföldi művészeti csoport táncolta-zenélte végig a karneváli menetet.

A felvonulást követően a virágkocsik és az oldtimerek kora délutántól testközelből is megtekinthetőek voltak a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén.

#summer #festival #viragkarneval #chill #love

A post shared by Kemenes Péter (@kemenespeter) on

Virágkarnevál #aug20 #viragkarneval #debrecen

A post shared by Faragó Péter (@farago_ptr) on

#viragkarneval #debrecen 💐🌸

A post shared by dr. Nagy Anikó Katalin (@nagyanikokatalin) on

A menetet hagyományosan a város Szent Koronát és a városcímert ábrázoló kompozíciói nyitották meg, de az idén egy harmadik kompozíciót is készíttettek: az ország első vidéki, az idén 60 éves debreceni állatkertjét köszöntő virágkocsin 4,6 méter magas, 13 méter hosszú óriás virágtigris volt látható.

#debrecen #viragkarneval #tiger #virág

A post shared by Ferenc Hárshegyi (@ferko79) on

Számos virágkocsi az összefogás erejét példázta az idei karneválon – írja az MTI.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kocsija a Családok évére híja fel a figyelmet, a Debreceni Egyetem az ötezer külföldi diákja és a hazai hallgatók közös nyelvére, a zenére összpontosító kompozíciót készített, Debrecen és Nagyvárad közös kocsija a két várost összekötő kulturális hagyományokra utalt, míg Hajdú-Bihar és Bihar megyék közös kompozíciója az egykori Bihar vármegye területén élők összetartozását jelképezte.

Elkészült Debrecen város tortája

Az idei nemzetközi virágkarneválra több helyi kézműves cukrász, egy mézeskalácsos népi iparművész és egy séf közösen megalkotta Debrecen város tortáját: a Debreczeni mézes-mázast, ami a több mint 200 éves debreceni cukrászat hagyományát öregbítve, csaknem egyéves munkával, a helyi cukrászok együttműködésének eredményeként született meg.

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Új rekordot döntött az infláció

képcím

Pál Feri: Az orosz elnök háborús bűnös

képcím

Liu Shaolin Sándor üzent a kizárását követően