Ennyibe kerül idén az augusztus 20-i tűzijáték

A központi rendezvény idén három napig tart.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-11 08:34

Fotó: MTI - Lakatos Péter

21 ezer effektet lőnek fel idén az augusztus 20-i tűzijátékon.

A kevesebb mint fél órás látványosság pirotechnikai, kommunikációs és biztosítási feladatait a Nuvu Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vállalta, mindezért 222 millió forintot (174 millió 817 ezer forint + ÁFA) kell fizetni a Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint.

A tűzijáték megtekintését a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon és a Margit hídon ajánlják. A szervezők és a biztonságért felelős szervek zártláncú összeköttetéssel kommunikálhatnak egymással és ha úgy ítélik meg, hogy szükséges, egy gombnyomással leállítható lesz a rakéták kilövése.

Elkészült az augusztus 20-i Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje is; az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható. A mű felvétele Balogh Sándor karmester vezényletével a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Szarka Tamás zenekara és a Honvéd Férfikar közreműködésével készült a Magyar Rádió 6-os stúdiójában. A zeneművet az augusztus 20-ai ünnepségen adják elő délelőtt a Kossuth téren, este pedig a tűzijáték alatt hallható.

A nemzeti ünnep központi rendezvényei idén három napig tartanak: a Magyar Ízek Utcája már augusztus 18-án, szombaton megnyílik, és a hosszú hétvége mindhárom napján várja a látogatókat. Szintén mindhárom nap lesznek koncertek. Mások mellett a Tankcsapda is fellép majd a Gellért-szobornál.

 

Forrás: MTI

Mai nap hírei

Tegnap bejelentették, hogy lezárják teljesen Magyarországot

napmintnap.com4 órája

Boltzár: mi lesz a mezőgazdasági üzletekkel?

agroinform.hu13 órája

Merkely Béla: akár május közepétől fellélegezhetünk

demokrata.hu13 órája

10 hiba, amit a középkorú nő elkövethet

napidoktor.hu14 órája

Katalin hercegné édesanyja megerősítette a hírt, amit már mindenki sejtett

life.hu14 órája

Orbán Viktor legrosszabb döntése

444.hu16 órája

Nagyon jó hír a Vodafone ügyfeleknek

itbusiness.hu18 órája

Búcsúbuli a klinikán: felfüggesztették az ápolókat és a takarítókat

hirado.hu19 órája