Ennyibe kerül idén az augusztus 20-i tűzijáték

Startlap - Startlap
A központi rendezvény idén három napig tart.

21 ezer effektet lőnek fel idén az augusztus 20-i tűzijátékon.

A kevesebb mint fél órás látványosság pirotechnikai, kommunikációs és biztosítási feladatait a Nuvu Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vállalta, mindezért 222 millió forintot (174 millió 817 ezer forint + ÁFA) kell fizetni a Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint.

A tűzijáték megtekintését a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon és a Margit hídon ajánlják. A szervezők és a biztonságért felelős szervek zártláncú összeköttetéssel kommunikálhatnak egymással és ha úgy ítélik meg, hogy szükséges, egy gombnyomással leállítható lesz a rakéták kilövése.

Elkészült az augusztus 20-i Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje is; az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható. A mű felvétele Balogh Sándor karmester vezényletével a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Szarka Tamás zenekara és a Honvéd Férfikar közreműködésével készült a Magyar Rádió 6-os stúdiójában. A zeneművet az augusztus 20-ai ünnepségen adják elő délelőtt a Kossuth téren, este pedig a tűzijáték alatt hallható.

A nemzeti ünnep központi rendezvényei idén három napig tartanak: a Magyar Ízek Utcája már augusztus 18-án, szombaton megnyílik, és a hosszú hétvége mindhárom napján várja a látogatókat. Szintén mindhárom nap lesznek koncertek. Mások mellett a Tankcsapda is fellép majd a Gellért-szobornál.

 

Forrás: MTI

Ez is érdekelhet

képcím

VEKE: Szakmailag zavaros, a közösségi közlekedést súlyosan...

képcím

Tévét, nyaralást nyerhet, aki beoltatja magát: aggódnak a cégek...

képcím

Áder János: Csak parancs van, küzdelem van, helytállás van