Kiemelt Hírek 2018. július 31.

Megválasztották az ország tortáját - mutatjuk a győztes finomságokat

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 31.
Immár 12. alkalommal hirdették meg a versenyt.

Ebben az évben sem maradhatott el, hogy megválasszák az ország tortáját és Magyarország cukormentes tortáját. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 12. alkalommal hirdette meg a pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnep, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.

Előbbi címet a Komáromi kisleány elnevezésű finomság nyerte el, utóbbit pedig a Három kívánság nevű torta – közölte az MTI.

Sztaracsek Ádám volt a Komáromi kisleány megálmodója, amelyet elsőként a Jánoska Cukrászdában készítettek el. A tortáról annyit kell tudni, hogy az alapját egy mézes-diós tészta adja, a töltelék pedig vaníliás krémből, körtéből, csokoládéból, fahéjból és gyömbérből készült.

A cukormentes műfaj győztesét a Nándori Cukrászda cukrászai alkották meg. A Három kívánság nem tartalmaz sem fehérlisztet, sem cukrot. Az édesség három fő összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a megy és a túró.

A Szent István-napi kenyérnek a Várhegyi Derest választották idén. A Kurdy Family Pék Kft. alkotása egy cipó formájú búzakenyér kevés kukoricával és egyedi metszéssel.

Keresés az oldalon