Herendi Gábor: Eddig csendben maradtam, mert szerettem volna még filmet csinálni

Startlap - Startlap
“Nem volt tisztességes, hogy csak akkor nyitottam ki a számat, amikor engem is elkezdtek hátráltatni a munkában, és sajnálom, hogy eddig csendben maradtam." A Valami Amerika, a Toxikoma és a Kincsem rendezője Andy Vajna halála óta nem kap pénzt, új filmje a NER kíméletlen karikatúrája. Interjú Herendi Gáborral. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Balogh Zoltán

Herendi Gábor: Eddig csendben maradtam, mert szerettem volna még filmet csinálni

“Tisztában vagyok vele, hogy nem volt tisztességes, hogy csak akkor nyitottam ki a számat, amikor engem is elkezdtek hátráltatni a munkában, és sajnálom, hogy eddig csendben maradtam.”

A Toxikoma egyedül több bevételt hozott, mint az összes idén megjelent magyar film együtt, és a legnézettebb hazai mozik közül öt az ő nevéhez fűződik, támogatást mégsem kap, mióta Andy Vajna meghalt. Pedig forgatókönyv volna, a munkatársai fizetés nélkül várják a folytatást. Ezért létrehozott egy új üzleti modellt, és leforgatta a Valami Amerika trilógiából ismert Bűnös várost, amelynek minden másodperce a NER kifigurázása. A karján tetoválás hirdeti: “movie on”, ami “arról szól, hogy csinálni kell tovább, és arról is, hogy valóban tovább kell lépni, ki kell találni az új utat”InterjúHerendi Gáborral, a magyar közönségfilm egyik legsikeresebb alakjával.

Gyurcsány Ferenc kiposztolta a halloweeni tökét

A DK elnöke saját kezűleg faragta a tököt, és mindenkit figyelmeztetett: ne feledkezzenek meg “a háttérben meghúzódó Gyurcsány-szálról”. Fotó.

A rendőrség figyelmeztetett: 10 tanács a temetőlátogatás idejére, amiket mindenkinek érdemes betartani

Ha szeretnél bűn- és balesetmentesen megemlékezni elhunytaidról, olvasd végig az Országos Rendőr-főkapitányság listáját

MTI/Komka Péter

A rendvédelmi szerv aggodalma nem véletlen, a mindenszentek és a halottak napja kiváló lehetőség a visszaélésekre, ugyanakkor a temetők hosszú évek óta a fosztogatók bejáratott helyszínei az év minden szakában. Ebben a cikkben a budai Farkasréti temető mindennapjainak sötét oldalába pillanthatsz bele, a 800 ezer forintos szoborlopástól az idősödő virágtolvajokig, akik ellen még a rendőrség sem szívesen indít eljárást.

Gripenektől lesz hangos Budapest hétfő délután

A Magyar Honvédség díszrepüléssel tiszteleg az űrutazások közben elhunyt űrhajósok emléke előtt, lesz faültetés és emléktáblát is felavatnak. Részletek.

Új helyen folytatta a kirabolt külföldiekről elhíresült vendéglátós család, a rendőrség speciális alakulata törte rájuk az ajtót éjszaka

A vendégeket ha kérték, ha nem, itatták, majd aki nem akarta kifizetni az elképesztő árakat, azt kényszerítették, fenyegették, megverték az erzsébetvárosi szórakozóhelyen. A módszer több mint ismerős: az üzemeltető család Váci utcai egységét már korábban felszámolták. A Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai felvételt készítettek a razziáról. Íme.

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Május vége óta nincs telitalálatos szelvény. További információkért katt ide.

A tálibok rejtélyes parancsnoka kilépett a nyilvánosság elé

A Pakisztánban az amerikaiak által megölt Aktar Mohamed Manszúr helyébe lépő Hibatulla Ahundzada “legfőbb vezető” öt évvel ezelőtti megválasztása óta először szerepelt nyilvánosan. Bővebben.

10 hónap börtönre ítélt az orosz bíróság egy helyi bloggert és barátnőjét, mert “megsértették” a vallásos emberek érzelmeit

A fiatal fiú és barátnője orális szexet imitálva fényképezkedett a Vörös téren. Oroszországban a politikai foglyok száma egy év alatt jelentősen megnőtt, az ítélet ellen többen tiltakoztak. Fotó és további részletek itt.

Késeltek és gyújtogattak a tokiói vonaton: legalább 15 ember megsérülhetett

David Mareuil/Anadolu Agency via Getty Images

A világ legforgalmasabb pályaudvarára vezető vasútvonalon vasárnap este egy fiatal férfi utastársaira támadt, majd több kocsi belsejét megpróbálta felgyújtani. A jelenlegi hírek szerint az egyik megkéselt áldozat kritikus állapotban van. Mi történt? Innen kiderül.

3955 darabos Reszkessetek, betörők! szettet dobott piacra a LEGO, aminek sajnos az ára is rendkívüli

A karácsonynak majdhogynem a fával egyenértékűen nélkülözhetetlen kellékévé vált film központi helyszínét, a McCallister család házát a rajongótábor méretéhez méltó részletgazdagsággal dolgozták ki, csomó figurával, csapdákkal, jelmezekkel, rengeteg mozgatható elemmel, és az egész ház babaházként nyitható. Erre a linkre kattintva videón nézheted meg a remekművet, és kiderül az is, mennyit kell fizetni mindezért (sokat).

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...

képcím

Beismerő vallomást tett az újbudai rendőrgyilkos