Meg lehet tartani a szalagavatókat, de van egy feltétel

Startlap - Startlap
Ami furcsa módon a diákokra és a tanárokra egyaránt nem vonatkozik. Heti hírösszefoglaló.

Jöhetnek a szalagavatók: van egy feltétel, ami viszont csak a szülőkre vonatkozik

MTI/Mohai Balázs

Mivel a szalagavató bál speciális iskolai rendezvénynek minősül, nem vonatkozik rá a veszélyhelyzetben előírt szabályozás – adta hírül az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Azonban közöltek egy kitételt is, ami a szülőkre és családtagokra vonatkozik csak, a diákokra és pedagógusokra nem. Hogy miről is van szó, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

252 ezer forint kaphat egy átlagnyugdíjas novemberben

Érkezik az időseknek járó nyugdíjprémium, nyugdíjemelés és nyugdíjkiegészítés. Milyen összegeket jelent ez pontosan, és mikorra várható az utalás, illetve a kézbesítés? Erről szól ez a cikk.

Novák Katalin: Februárban jön a plusznyugdíj

A Magyar Nemzetnek adott egy hosszabb interjút a miniszter asszony, melynek lényegi részei itt érhetőek el. 

Szenteste: egységes, módosított nyitvatartásról tárgyalnak a kereskedők

A dolgozói szakszervezetek kérésére idén korábbra tolódhat az üzletek zárásának ideje december 24-én. A munkaadók egyeztetése zajlik, hamarosan hivatalos ajánlás születhet. Részletek.

Elkészült a rendelet: mutatjuk a maszkviselés és a kötelező oltás szabályait

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely által bejelentett szigorítások a munkaadók által kötelezően előírható oltásról, valamint a maszkviselés új előírásairól megjelentek a Magyar Közlönyben. Mit kell tudni az új intézkedésekről? További információkért katt ide.

Két év börtönre ítélte a horvát bíróság a MOL vezérigazgatóját

A volt horvát miniszterelnök hat évet kapott a tízmillió eurós vesztegetési ügyért, amelyben a magyar Központi Nyomozó Főügyészség is nyomozást rendelt el, ám azt bűncselekmény hiányában megszüntették. Bővebben.

Szennyvíz koronavírus-koncentrációja: erőteljes növekedés kezdődött

Aggasztó tendenciáról számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a szennyvíz 42. heti koronavírus-koncentrációja kapcsán, de a hétfői járványügyi adatok sem biztatóak. Mindkét témáról ebben a cikkben találsz bővebb infókat.

Egészségügyi szakértők jelezték a kormánynak: tévhit, hogy a beoltottság teljes biztonságot jelent

MTI/Vajda János

Az egyebek közt Duda Ernőből, Falus Andrásból és Petrányi Győzőből álló, 14 főt magában foglaló kezdeményezés aláírói felsorolták, milyen azonnali intézkedést is várnak a magyar kormánytól. A nyilatkozatukat itt lehet elolvasni

A lakosság úgy érzi, egyre többet tud megtakarítani

Kétéves csúcsra jutott a GKI konjunktúraindexe, az üzleti várakozások és a lakosság saját pénzügyi helyzetéről alkotott véleménye 2019 óta nem volt ilyen jó. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szijjártó Péter az amerikai külügyminiszternél is többet repült

MTI/KKM/Borsos Mátyás

A magyar külügyminiszter a vizsgált időszakban mintegy kétszer annyi légi utazást bonyolított le, mint amerikai és német kollégája, Mike Pompeo és Heiko Maas, de a holland és osztrák külügyminiszternél is jóval többet repült. Amitől a dolog igazán érdekessé válik, hogy Szijjártó esetében nemcsak az utazások mennyiségében, hanem annak szervezésében is látványos különbségek vannak. És még valami: a magánrepülőzés még Donald Trump kormányában is a politikai karrier végét jelenthetteBővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Nem volt Mol-alkalmazott a pakisztáni támadás helyszínén

képcím

Demonstráló pedagógusok és diákok beszéltek Novák Katalinnal

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...