Havas fotót kértek a Magyar Közúttól - mutatjuk, mit kaptak

Startlap - Startlap
A vállalat azt írja a Facebook-oldalán, hogy sokan kértek tőlük havas képet, ők pedig igyekeztek eleget tenni a kérésnek.

Mint korábban beszámoltunk róla, szerda este és az éjszaka főként a fővárosban és környékén, valamint a Dunántúlon sok munkát adott a tűzoltóknak a téliesre fordult időjárás és a havazás.

A Kiderül előrejelzésében arról ír, hogy csütörtökön napközben fokozatosan gyengül a havazás intenzitása, majd pénteken és szombaton átmenetileg nyugodtabb idő várható. Vasárnap ismét többfelé lehet kisebb havazás.

A Magyar Közút már szerdán figyelmeztetett, hogy az ország teljes területén jelentős mennyiségű hó eshet. A helyzet komolyságát egy humoros fotóval oldották a Facebook-oldalukon. Tegnapi bejegyzésükben azt írták, mivel sokan kértek tőlük havas képet, a kérésnek igyekeztek eleget tenni. Szerintünk sikerült, íme:

A bejegyzésben egyébként arról is olvashatunk, hogy ezeken a havas napokon a Közút 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési beavatkozásokat

Az autósoktól azt kérik, fokozott óvatossággal közlekedjenek, mivel „a megfeszített munkavégzés” mellett is, amíg a havazás el nem áll, addig időszakosan téliesebb útviszonyok lehetnek. A Közút az országos, 31 ezer kilométeres közúthálózaton mintegy 700 munkagépet tud bevetni, tehát egy gépre átlagosan nagyjából 40 kilométernyi út jut, ekkora területet, a fel- és levonulásokkal, só- és üzemanyag feltöltésekkel együtt 2-4 óra alatt tesznek meg, ennyi idő alatt pedig intenzív havazás esetén újra megmaradhat a hó a burkolaton. 

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

Ez is érdekelhet

képcím

Ötven hókotró takarítja folyamatosan Budapest úthálózatát

képcím

Súlyos baleset történt egy tiroli sípályán - A hét hírei...

képcím

Annyira behavazott a szerkesztőség, hogy még a jégsárkányok is...