Lecsukták a heroinszállítmánnyal lebukó magyar pilótákat

Startlap - Startlap
Előzetes letartóztatásba helyezték Írországban azt a két magyar pilótát, akiket hárommilliárd forintnyi heroin csempészésével vádoltak meg.

December első napján a dublini Weston repülőtéren közvetlenül a landolás után az ír rendőrség lefoglalt egy magyar kisrepülőgépet, melyen két magyar pilóta tartózkodott, akik mintegy 58 kiló heroint próbáltak becsempészni Írország területére.

A dublini kerületi bíróság most előzetes letartóztatásba helyezte a nyugalmazott vadászpilótát, N. Zoltánt, valamint a másik volt katonatisztet, A. Ignácot is – írja a Blikk. A kisgépben talált kábítószer feketepiaci értéke megközelítőleg 8 millió euró, azaz mintegy 3 milliárd forint. 

N. Zoltán a rendőröknek azt nyilatkozta, hogy ő mit sem tudott a kábítószerről, ő megvolt róla győződve, hogy számítógépalkatrészt, mikrochipet szállít. Amikor pedig rákérdezett a csomagok súlyára, akkor azt a választ kapta, hogy speciális fém található az összetevők között, azért ilyen súlyosak. 

A. Ignác arra hivatkozott a bíróságon, hogy kényszerítették az akcióban való részvételre

Az ír hatóságok úgy vélik, a kábítószer az egyik legnagyobb európai kábítószer-kereskedő szervezethez, a Kinahan-klánhoz tartozik.

Ez is érdekelhet

képcím

Két magyar férfi szállíthatott hárommilliárd forintnyi heroint...

képcím

Öt embert késeltek meg Dublinban, zavargások törtek ki a városban

képcím

Börtönre ítélték a Gyurcsány-kormány egykori NBH-s vezetőjét