Két magyar férfi szállíthatott hárommilliárd forintnyi heroint Dublinba

Startlap - Startlap
60 kiló heroint foglaltak le az ír fővárosban, egy olyan gépen, ami kísértetiesen hasonlít egy magyar kisrepülőre. A helyi sajtó szerint nem véletlenül.

Az Irish Sun arról írt, az ír rendőrség két magyar állampolgárt vett őrizetbe, miután a dublini Weston repülőtéren gigantikus heroinszállítmányt fogtak – vette észre a hvg.hu.

Az ír rendőrség beszámolója szerint a 60 kiló lefoglalt heroint, amely nyolcmillió eurót, vagyis mintegy hárommilliárd forintot ér, a csempészek egy kisrepülőgéppel szállítottak. A gépre péntek reggel csaptak le a titkosszolgálat irányítása alatt.

A negyvenes és hatvanas éveiben járó két férfit a kábítószer-kereskedelemet tiltó törvény alapján egyelőre legfeljebb hét napig lesz őrizetben.

A hvg.hu izgalmas részletet vett észre: a szóban forgó kisgép egy rendőrségi fotón is látható, és lajstromjelének jellegzetes, festett mintázata rendkívül hasonlít egy magyar bejegyzésű Cessna-210-esre.

A portálnak a magyar repülő tulajdonosa azt mondta, őt egyelőre nem értesítették semmiről, ugyanakkor nem zárja ki, hogy valóban az ő járművéről van szó. A gépet egy héttel ezelőtt adta kölcsön használatra egy ismerősén keresztül.

Az ír hatóságok egyelőre nem válaszoltak a magyar szálakat firtató kérdésekre. Brit sajtóhírek szerint a kábítószer egy családi alapon szerveződő dublini bandához tartozik, akik a hírhedt ír Kinahan bűnszervezettel is kapcsolatban állnak

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Németországban legalizálták a marihuánát

képcím

Lecsukták a heroinszállítmánnyal lebukó magyar pilótákat

képcím

Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Gödön