Több év letöltendő börtönt kérnek Herczeg Zoltánra

Startlap - Startlap
A divattervező megszólalt, miután megérkezett a vádirat. Herczeg Zoltánt anyagilag is megviseli a rendőrségi ügy.

Pontosan egy évvel azután, hogy szabadult a 182 napos előzetes letartóztatásából a Venyige utcai fegyházból, Herczeg Zoltán kézhez kapta a hivatalos vádiratot – közölte ki a divattervező az Instagram-oldalán.

Az már a múlt héten kiderült, hogy az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért Herczeg Zoltánra kábítószer birtoklás miatt, ahogy az ügy másik vádlottjára is, akinek drogkereskedelem miatt kell bíróság elé állnia. Herczeg a kábítószer fogyasztását elismerte, viszont tagadta, hogy árulta volna a szert, amit végül a nyomozás is megerősített.

Az ügyemben összesen eltelt immáron két év alatt most először tudok hamarabb beszámolni érdemi történésről, mint a média, nem is értem, hogyan történhetett most ilyen. Ugyanis ma megérkezett a hivatalos vádemelés az ügyészségről, melyben 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést, ill. 3 évre a közügyektől való eltiltást indítványoznak rám, igaz, a vád szerint már csak “megszerzéssel elkövetett” birtoklásért (tulajdonképpen fogyasztásért), mert időközben kiderült igazam, amit az elejétől kezdve meggyőződéssel hajtok. Ezért tulajdonképpen még hálás is lehetek a munkájukat korrektül végző rendőrségnek, nyomozóknak

– fogalmazott, majd a posztjában meg is köszönte a rendőrség munkáját, de jelezte, a letöltendő börtönbüntetésről szóló indítványért, valamint az ügyben felmerült mintegy hárommillió forintnyi “igazságügyi vegyészszakértői és toxikológus szakértői díj” miatt, amit meg kell fizetnie, “kevésbé hálás”. Herczeg azt írta, távol áll tőle, hogy sajnáltassa magát, és levonta a tanulságokat. Ugyanakkor, tette hozzá

anyagilag sajnos kissé hanyatt vágott ez az egész történet (meg még amit nem tudtok belőle), így ha nem derogál, örömmel fogadom továbbra is vásárlásaitokat akár a kíméletlenül őszintére, így nyersre sikerült, az egész szarságról írt könyvem, a Divatmajom a ketrecben, akár a gönczeim, cucczaim tekintetében, hogy előbb-utóbb ott tarthassak majd megint, ahol két évvel ezelőtt.

Címlapkép: Klubrádió/YouTube

Ez is érdekelhet

képcím

Fél mázsa kábítószerre bukkantak egy férfinél Budapesten

képcím

Németországban legalizálták a marihuánát

képcím

Ismét vádat emeltek Alec Baldwin ellen