Harvardi professzor: Előnye és hátránya is lehet a kínai oltóanyagnak

Startlap - Startlap
A Sinopharm-vakcinával szerdától oltanak a háziorvosok. Reggeli hírösszefoglaló.

Harvardi professzor: Előnye és hátránya is lehet a kínai oltóanyagnak

Kedden megkezdődött a Sinopharm-vakcinák kiszállítása, szerdától elindulhat az oltás a háziorvosoknál a kínai szerrel. Részletek itt.

Ennek fényében kiemelten fontos lehet tanulmányozni ezt a cikket, amelyben Dr. Galit Alter, a Harvard Egyetem Ragon Intézetének csoportvezetője, a Harvard Orvosi Karának professzora fejti ki, milyen érvek és ellenérvek állhatnak a kínai vakcina mellett, illetve ellen.

“Bedőlhet a traumatológiai és a sürgősségi ellátás” – forronganak az orvosok a vidéki kórházakban

A Népszava értesülései szerint Szolnokon, Zalaegerszegen, Szekszárdon és Szegeden orvosok kisebb-nagyobb csoportjai nem akarják szignózni az új szolgálati jogviszonyon alapuló szerződésüket, és ez máris megnehezíti az ügyeleti rendszer megszervezését. További információkért katt ide

A Magyar Orvosi Kamara titkára, Svéd Tamás gyakorló orvosként számos kollégájához hasonlóan még nem is látta a szerződést, de mint mondja, nem ez az egyetlen súlyos gond az átállással. A 24.hu interjút készített Svéddel, amelyből kiderül, a történelmi léptékű béremelés ellenére mégis kevesebbet kereső orvosok hogyan roppanthatják össze a traumatológiai és sürgősségi ellátást, és miért nem fog teljesülni az egyik fő cél, a hálapénz kivetezése. Íme a beszélgetés.

Szijjártóék összehívtak 90 ember 90 országból, és egy hétre beültették őket egy terembe

Miközben tíznél több ember magánlakásokban sem találkozhat az érvényes járványellenes szabályozások miatt, és egy kávét sem lehet meginni egy étteremben, Szijjártó Péter minisztériumának szervezésében hétfőtől péntekig reggeltől estig mintegy száz, különböző országokból érkezett ember ücsörög egy Bem téri konferenciateremben, akikre nem vonatkoznak az utazási korlátozások. Bővebben.

Havi 850 ezres megbízást adott saját, menesztett igazgatójának az állami cég

A milliárdos veszteségek miatt az MNKH Zrt. éléről elbocsátott Oláh Zsanett egyszemélyes, évek óta mínuszokat termelő cége pár hónap alatt milliókhoz jutott hozzá. Részletek itt.

Másfélszer annyi lesz a kötelező szerző az új magyarérettségin

MTI/MTI Fotószerkesztõség/Varga György

2023-tól változnak az érettségi vizsgakövetelményeierre a linkre kattintva megnézheted, hogyan.

Még nem oltják a gyerekeket, de fogják, és muszáj – elmagyarázzuk, miért

A már emlegetett harvardi professzor, Dr. Galit Alter sajtótájékoztatóján kaphattuk meg a választ erre a kérdésre is. Bővebben.

A német multik kegyeit kereste a kormány a gazdasági akcióprogrammal

A 2020-as teljes költségvetési kiadás minden századik adóforintját 827 vállalat között osztották szét egyetlen program keretében. A mintegy ezer cég között nincs különösebb tolongás a NER részéről, látványos viszont a multik, és azon belül is a németek szerepe. Míg a kormány szerint a pénz munkahelymentésre ment, a számokból másra következtethetünk. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kommandósok szálltak ki a mohácsi kapitányságra a hajléktalanokat összeverő rendőrökért

A két járőr két mohácsi hajléktalant bántalmazott, amit a szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetített a pécsi központba. Az ügy fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Visszaáll a szokásos februári időjárás

MTI/Komka Péter

Egy hidegfrontnak köszönhetően eltűnik a köd, és a hőmérséklet hétvégére a február végén szokásos értékek köré mérséklődik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Szlovák elnökválasztás: Pellegrini nyert, Szijjártó rögtön...

képcím

Magyar Péter reagált az interjúra: Varga Judit "hol ököllel, hol...

képcím

Megérkezett Ungvárra Szijjártó Péter