Kiemelt Hírek 2018. július 02.

Harrison Ford rajongóinak kötelező darab a ma esti film

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 02.
Harrison Ford nemcsak színészként remek, pilótaként is megállja a helyét. Bár az utóbbi években volt pár repülős balesete, szerencsére ezeket néhány csonttöréssel megúszta. Ebben a húsz évvel ezelőtti, 1998-as filmben egy hölggyel zuhannak a mélybe.

A Hat nap, hét éjszaka című, máig is népszerű akcióvígjátékban Harrison Ford nem egy hőst alakít, morcossága, alkoholproblémái, gúnyos, és bántó beszólásai miatt inkább bunkónak lehetne mondani. Mégis, amikor arra van szükség, lovaggá válik és megmenti a bajba jutott hölgyet. Akivel persze egymásba is gabalyodnak.

Robin (Anne Heche) egy sikeres, mondhatni karrierista nő, aki megszokta, hogy mindent elér, amit akar. Egy menő New York-i lap szerkesztője, vőlegényével (akit a Jóbarátokból ismert David Schwimmer alakít) nyaralni érkezik az egzotikus déltengeri szigetre. Ám itt sem tud pihenni, egy sürgős munka miatt Tahitire kell vagy kellene utaznia. Nagy nehezen sikerül bérelnie egy repülőgépet, itt kerül a képbe Quinn, azaz Harrison Ford, aki a közelgő vihar, a baljós időjárás-jelentés ellenére bizonyos összegért cserébe hajlandó felszállni.

A páros rettentően szórakoztató, hiszen annyira különbözőek, hogy folyamatosan egymás agyára mennek, amin mi nézők jókat kacagunk. Quinn világ életében kerülte az olyan törtető, mindenbe belekotnyeleskedő nőket, mint amilyen Robin. Ám a sors úgy hozza, hogy mégis egymás segítségére szorulnak, amikor repülőgépük lezuhan egy lakatlan szigeten. A kalandok ekkor kezdődnek, hiszen nemcsak a természet erőivel, de veszélyes alakokkal is meg kell küzdeniük. A folyamatos konfliktusok mellett is vibrál köztük a levegő, így szép lassan egy románc kezd kialakulni a szemünk előtt.

A Hat nap, hét éjszakát Ivan Reitman rendezte, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint az Ovizsaru, a Szellemirtók, az Ikrek, vagy a Csak szexre kellesz.

Július 02. (hétfő) 20:00 Cinemax  

 

Keresés az oldalon