Kiemelt Hírek 2021. augusztus 22.

Ha szeretnéd megkóstolni az ország tortáját, nem lesz olcsó

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 22.
A Napraforgó fantázianevű sütemény árusítása megkezdődött, de készülj fel rá, hogy a szeletek árával átlépik az átlagvásárló lélektani határát. És még így sem keresnek rajta túl sokat a cukrászdák. Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglaló.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ha szeretnéd megkóstolni az ország tortáját, nem lesz olcsó

A Napraforgó fantázianevű sütemény árusítása megkezdődött, de készülj fel rá, hogy a szeletek árával átlépik az átlagvásárló lélektani határát. És még így sem keresnek rajta túl sokat a cukrászdák. További információkért katt ide.

Kulcsár Edina olvasott a klímaválságról: “Potyogott a könnyem, hogy tényleg ekkora a gáz?”

A volt szépségkirálynő immár nem akar több gyereket, és nem érti, miért nem hívták fel a témára a figyelmet. Ha kíváncsi vagy Kulcsár Edina nagy megvilágosodására, akkor itt folytasd az olvasást.

Szédületes szobrok, fantasztikus színpompában, csupa virágból: képekben a Debreceni Virágkarnevál

A felvonulás és a külföldi fellépők idén is elmaradtak, a monumentális, bámulatos virágkompozíciók azonban alighanem minden érdeklődőt kárpótoltak. Íme.

Árpa Attila John Travolta lányával szelfizett

Az édesapjára rendkívüli módon hasonlító, gyönyörű Ella Bleu Travolta és Árpa együtt forgatnak éppen. Fotó.

Akinek sztárénekes apja helyett a dadus fizette az első demót, és akivel első filmje után szakított a rokonság: világhírű amerikai művészek fojtogató családi háttere

Fotó: Michael Kovac/Getty Images for SiriusXM

Nemrégiben tudtuk meg, hogy Quentin Tarantino kizárta anyját mesés gazdagságából, mivel az asszony nem támogatta filmes törekvéseit. A történet egyáltalán nem egyedi Hollywoodban: számos híresség számára a családja jelentette az igazi ellenszelet álmai megvalósítása útján. Arnold Schwarzenegger apja és bátyja temetésére sem ment el, Katy Perry kapcsán pedig, aki több mint 143 millió lemezt adott el világszerte, anyja nemes egyszerűséggel azt mondta: “határozottan nem értünk egyet azzal, ahogyan viselkedett (…), és tudja, hogy mennyire csalódottak vagyunk”. De olyan amerikai híresség is akad, akinél pont fordítva történt minden: színpadra kényszerítették, és nem hagyták, hogy jogi pályára lépjen. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Alapítvány lett Alex, a roma pék kampányából

A sokak által már jól ismert Galamb Alex élete nagyot változott az elmúlt időszakban: leérettségizett, megházasodott, apa lett, megcsinálta az alapítványát, megkezdi a továbbtanulást, és a romos melléképületből átalakított tanpékség is készen áll. Részletek.

“Sokan mondják, hogy ‘na, amikor majd jár a gyerek, visszasírod, hogy nem járt eddig’, hát, én nem hiszem” – Olívia, az egyetlen magyar CTNNB1 szindrómás kisgyerek

Olívia már 3,5 éves volt, amikor kiderült, mi okozza különös tüneteit, annyira ritka génhibában szenved, a szakirodalom is csupán tíz éve fedezte fel a betegségét. Édesanyja, Petra Instagram-oldalán mutatja be, milyen az élet a lányával. Kettejük története elkezdte kinőni a közösségi média kereteit, és Petra végül érzékenyítő mesekönyvben írta meg, milyen, amikor kicsit másmilyen a gyermeked, mint a többiek. A kötet nem Olívia speciális rendellenességét dolgozza fel, a kislány csupán egyetlen rajz hátterében jelenik meg, de arról is csak édesanyja tudja, hogy ő az. Bővebben.

A búvárkodó kulcsőr, az arany Alfa Romeo és a város egyik legszomorúbb szobra: sétálj velünk Budapesten Kolodko Mihály apró alkotásai nyomában

Az ungvári születésű, anyai ágon magyar származású szobrászművész munkáira a múlt és a jelen összekapcsolásán és a különleges jelentéstartalmon kívül jellemző a tökéletes elhelyezés, amelynek köszönhetően úgy beleolvadnak a városképbe, hogy talán észre sem veszed, hogy egy műalkotás mellett haladtál el. Ebben a cikkbena pesti belvárosba kalauzolunk, a híres szobrász kincseihez, amelyeknek értelmezéséhez megfejtéssel is szolgálunk.

A világ egyik legnépszerűbb gyümölcse véres maffiháborúk árán kerül be a te hűtődbe is

Káliummal, rostokkal és egyszeresen telített zsírsavakkal van dugig, mindennapos fogyasztása erősen javasolt (lenne), mert nagyon jót tesz a szervezetnek. Éppen ez az, ami miatt a szerencsétlen amerikai élelmiszerpolitikának, majd egy 1994-ben életbe lépett egyezménynek köszönhetően a gyümölcs a farmerek és a természet halálos ítéletévé vált. Bővebben.

Három csillagjegy, akinek elképesztő változást hoz az életébe a hónap vége

Fotó: Universal History Archive/Getty Images

Kifejezetten nagy, elkerülhetetlen, ugyanakkor rendkívül pozitív fordulatot jósolnak számukra az asztrológusok. Kikről van szó, és milyen átalakulásra számíthatnak ők? Horoszkóp.

Keresés az oldalon