Kiemelt Hírek 2021. augusztus 21.

Megszólaltak Pócs János képviselő lányának támadói

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 21.
A három vádlott elmesélte, hogyan emlékeznek a történtekre. A 24.hu riportjából az is kiderül, a presszós verekedésnek valójában ki, vagyis inkább mi lehet a főszereplője. Heti hírösszefoglaló.

Jászapátiban járt a 24.hu, azután készítettek riportot a városban, hogy három embert Pócs János képviselő lányának megtámadásával vádolnak. Pócs Katkával nem találkozhattak, nincs jól, orvosi látlelet demonstrálja, hogy koponyája, arca, mellkasa zúzódott; beszéltek viszont az édesapjával. És beszéltek a sajtót is bejárt biztonsági felvételen látható három „behatolóval”: Farkas Anitával és élettársával, Fricz Jánossal, valamint Szántó Zsolttal. Ide kattintva kiderül, hogyan emlékeznek a trió tagjai az eseményekre, és az is, a presszós verekedésnek valójában ki, pontosabban, mi lehet a főszereplője.

Pócs János, a Jászság fideszes országgyűlési képviselője. Fotó: Ivándi-Szabó Balázs/ 24.hu

Tűzijáték, guruló turulszobor, légi parádé, állami kitüntetések

Nagyszabású rendezvénysorozattal készült a kormány az augusztus 20-i ünnepségre. A fővárosban húsz rendezvényhelyszín várta az érdeklődőket a budai Vártól a Városligetig. Az államalapítás ünnepére idén gigantikus tűzijátékkal is készült a kabinet. Fotókat az államalapítás ünnepéről itt, a nagyszabású tűzijátékról pedig itt nézegethetsz.

Fotó: Isza Ferenc/AFP

Átadták az idei Kossuth-díjakat, a kitüntetettek listáját itt találod.

A súlyosan fertőzöttek listájára kerülhet a horvát tengerpart egy része

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) csütörtöki jelentése szerint a horvát tengermellék továbbra is kockázatos, narancssárga besorolás alá esik, de a növekvő koronavírus-esetszámok miatt a jövő héttől várhatóan Zágrábbal együtt átkerül a piros jelzésű, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára. Sajtóhírek szerint a turisták már elkezdték lemondani szeptemberi előfoglalásaikat. Továbbiak itt.

Megszólalt a halálos buszbaleset túlélő sofőrje: “Azóta nem ettem, csak egyszerűen vagyok”

Krupich János édesanyját és kollégáját veszítette el az M7-esen történt balesetben. Megrázó vallomása a tragikus eseményekről és állapotáról ebben a cikkben olvasható. A Volmer Tours Kft. és a Rolitúra osztozik a gyászban, tájékoztattak a hatósági vizsgálatról, és a busz műszaki állapotáról. Részletek.

Már több mint 18 ezer embert kimenekítettek Kabulból – ez történik Afganisztánban

Több mint 18 ezer embert már evakuáltak a kabuli nemzetközi repülőtérről a tálib hatalomátvétel óta. A NATO a számot hét végén megduplázná, mert még mindig nagyon sokan várnak segítségre. Itt írnak arról, hogy tucatnyi ország segíti már a mentést. A legfrissebb hírek szerint meglőttek egy német férfit a kabuli reptéren

További kapcsolódó tartalmak: 

Afgán nők a szögesdrót kerítésen dobják át gyermekeiket a kabuli reptéren – arra kérik a brit katonákat, hogy vigyék őket magukkal.
 
Afganisztán közelébe repült a magyar honvédség két Airbus A319-ese. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára csütörtökön jelentette be, hogy a kormány arra készül, hogyönálló mentőakciót indítson a tálibok által elfoglalt Afganisztánba. Az államtitkár azt mondta: „több magyar” kimentésének szervezése is folyamatban van, sőt, önálló magyar akcióra is lehet számítani, de erről biztonsági okokból nem árult el részleteket. A külügy tájékoztatójából annyi derült ki, hogy a kimentésre váró magyarok nem azonosak azzal a 26 fős csapattal, amely korábban a holland nagykövetség védelmét látta el.

A kaotikus repülőtéri helyzetről itt is olvashatsz.

Aggódnak a virológusok az iskolakezdés miatt: Duda Ernő negyedik oltást is javasol, a maszkviselésről nincs egyetértés

Nem a tanórák jelentik a legnagyobb veszélyt, az átlagpopulációnak egyelőre nem érdemes harmadik oltásért folyamodnia, de bizonyos csoportoknak rögtön negyedikre is szüksége lehet. A maszkviseléshez hasonlóan pedig az Ivermectin használatát is viták övezik a szakemberek között is. Magyarázatok és tippek a tanévkezdéshez és az oltásokhoz Duda Ernőtől és Tóth Sándortól ebben a cikkben. Mindeközben Falus Ferencúgy nyilatkozott, már benne vagyunk a negyedik hullámban.

Tállai: Az idősek idén négyszer is kapnak pluszpénzt

A pénzügyi tárca államtitkára a Mediaworks Hírcentrumának beszélt arról, milyen sokat köszönhetnek a nyugdíjasok a kormánynak. Tállai András közölte: a gazdaság jó szerepléséből az idősek is “kellő mértékben részesülni fognak”Mit jelent ez a gyakorlatban? Ebből a cikkből megtudhatod.

“Karácsony kitalálta, a szocik túlkavarták, a Jobbik besokallt, Gyurcsány meg kért egy kávét”

Az ellenzéki pártok közötti megegyezés ellenére hónapok óta rég nem látott kavarás zajlik az előválasztás színfalai mögött, visszalépésekkel, bazári alkudozásokkal. A 24.hu háttérbeszélgetéseket folytatott minden párt illetékeseivel a jelöltállításokról és az esetenként bizarr együttműködésekrőlBővebben.

Orbán Viktor sztrájktilalma óta kacskaringós kitérőkre kényszerítik a gépeket a légiirányítók

Az OE-LEM lajstromjelű NER-Bombardier és a fapadosok útvonalán egyaránt gyönyörűen követhető a miniszterelnök két héttel ezelőtti, nemzetközi szinten is tiltakozást kiváltó kormányrendeletének hatása. A légiirányítók “bosszúja” hasonló ahhoz, amit annak idején a Malév pilótái alkalmaztak a legénység szolgálati idején a befuccsolt bértárgyalások miatt. Bővebben.

Jordán Adél: Úgy döntöttünk, hogy egyetlen interjúban beszélünk a kapcsolatunkról és aztán ennyi

A szexuális identitását új darabjában leleplező Jordán és rendező párja, Székely Kriszta interjúban magyarázták, hogyan működik a családi életük és a viszonyuk. A beszélgetés legjobb részei itt olvashatók.

Keresés az oldalon