Guy Verhofstadt egyetért Simicskával

A volt belga miniszterelnök pár órája Twitterén bejelentette, hogy O1G.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-17 08:51

MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Szombat éjjelre Simicska Lajos leghíresebb mondatának egyezményes rövidítése elérte az európai politika legfelsőbb szintjét. Az Európai Parlament liberális frakcióját vezető Guy Verhofstadt kiposztolta a tüntetés egyik élő közvetítését, és azzal kommentálta, hogy az embereknek elegük van Orbánból és társaiból, és készek arra, hogy visszavágjanak, kezdésnek szabad médiát követelve – írja a 444.hu.

Ünnep ez a magyar nyelvnek

Verhofstadt a twitterbejegyzését az O1G hashtaggel zárja, ami egyértelmű utalás Simicska Lajos halhatatlan klasszikusára, mely jelenleg a fővárosban zajló tüntetéssorozat egyik fő üzenete is egyben. Az, hogy a “geci” szavunknak közéleti jelentősége lett, itthon nem nagy kunszt, ennél már sokkal keményebbet is kapott magyar miniszterelnök, ráadásul még a boldog békeidőkben. Az ünneplésre az ad okot, hogy jó eséllyel ez az első alkalom, amikor ékes anyanyelvünk egy velősebb kiszólása megjelent az európai politikum kommunikációs eszköztárában.

 

 

 

forrás: twitter.com

 

 

 

Verhofstadt vs Orbán

A magyar kormány és a korábbi belga miniszterelnök között az elmúlt időszakban még jobban elmérgesedett a viszony: Verhofstadt és a pártszövetség magyar tagja, a Momentum egy olyan óriásplakátot köröztetett az országban, amely Orbán fotójához hozzáteszi: „Kezdetben csak a pénzünkre utazott, most Európa egysége a tét”. A kormány válaszul Brüsszelben indított útnak egy plakátot, amely Verhofstadtot a terrorizmussal hozza összefüggésbe. A magyar kormány kisbuszát azonban valamiért megállították a rendőrök, a sofőr ellen eljárás indult – írja a portál.