Készüljön! Jön az újabb plakátkampány a kormánytól

Most 4,7 milliárdot szórnak ki az államkasszából.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-30 15:55

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A 24.hu szúrta ki a Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentáció (pdf-ben itt találja) alapján, hogy újabb kampány következik. Ezúttal az adófizetők pénzéből 4 milliárd 713 millió forintot költ el rá a kormány, amiből 1,3 milliárd forint opciós összeg. A projekt fantázianeve: 

Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai szintéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása 2, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása 10.

És nem véletlenül szerepel benne a kettes, hiszen egyszer már a kormány fontosnak érezte bizonyos európai ügyekről tájékoztatni a lakosságot. Akkor a célkeresztbe Judith Sargentini került jól ismert, a kormány munkáját számos ponton kritizáló jelentése miatt. Az első kampány 5,9 milliárd forintba fájt az adófizetőknek, ami idén a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) legdrágább akciója volt. Az írás ezután felhívja rá a figyelmet, hogy milyen gyorsan reagáltak Guy Verhofstadt plakátos akciójára is.

Ide megy az adófizetői pénz

Az új platátkampány  kommunikációs, kivitelezési, és médiavásárlási feladatait ezúttal is Balásy Gyula cégei és szokásos alvállalkozói végzik. Az NKH központosított kommunikációs beszerzéseire legutóbb júniusban kötöttek 25 milliárd forintos, legfeljebb kétszer újratölthető keretszerződést, akkor még három üzletember cégével. Mivel egy nap múlva Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeivel szerződést bontottak, az NKH megbízásainál Balásy cégei monopolhelyzetbe kerültek – zárul az írás.

Mai nap hírei

Hazahívják külföldről a szlovák orvosokat

szimpatika.hu5 órája

S.O.S ! Elloptak egy BUSA tárcsát, a nyomravezetőnek jutalom jár!

agroinform.hu6 órája

Gulyás Gergely úgy értelmezte az SZFE-s tüntetést, hogy az utcára vonuló ezrek a kormány mellett állnak ki

szeretlekmagyarorszag.hu7 órája

Hány vonal van a csuklódon? Tűpontos képet ad egészségedről, jövődről és sikereidről

femcafe.hu8 órája

Megfontolandó lehet egy újabb védekezési intézkedés

demokrata.hu10 órája

Pénzt ad a régi mobilokért a Telenor

gsmring.hu15 órája

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

ezalenyeg.hu15 órája

Elgondolkodtató filmet keresel? Mutatunk 7-et, ami nagy hatással lesz rád

joy.hu17 órája