Koronavírus: óriási összeget kínáltak fel a miskolci vízilabdások

Startlap - Startlap
A játékosok a város járvány elleni védekezését szeretnék támogatni. Esti hírösszefoglaló.

A miskolci vízilabdások önként lemondtak az önkormányzati támogatásukról

A Pannergy-MVLC Miskolci Vízilabda Club játékosai a koronavírus-járvány elleni védekezést szeretnék támogatni a felajánlással. Részletek itt.

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik Szilágyi István fiát

A gyanú szerint fia verhette agyon vasárnap otthonában a 82 éves Szilágyi István színművészt. Az ügy kapcsán megkérdezett jogi szakértő szerint amennyiben megáll az emberölés Sz. Péter esetében, a súlyosbító körülmények alapján a kiszabott büntetés nagy eséllyel életfogytiglan lesz, egyébként viszont akár 2-8 év után is szabadulhat a 49 éves fiú. A kettő között elég nagy a különbség – ha érdekel, mitől függ az ítélet, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

“Ez náci beszédmód és gondolkodásmód, mitöbb ez sztálinista beszédmód és gondolkodásmód” – Gyurcsány Ferenc beleszállt Kövér Lászlóba

A DK elnöke napirend előtti felszólalásában reagált Kövér László múlt heti kijelentéseire, miszerint az ellenzék nem a magyar nemzet része, és szánalommal tekint azokra a képviselőkre, akiknek a személyi száma 2-essel kezdődik. Gyurcsány Ferenc szerint a házelnök nem érdemel tiszteletet, ezért megfontolandó, hogy fel se álljanak, amikor bevonul az ülesterembe. Videó és további részletek itt.

Márki-Zay Péter annyival csökkenti a fizetését, amennyivel Orbán Viktor megemelte a sajátját

A hódmezővásárhelyi polgármester hétfőn a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Fidesz fizetett hirdetésben ekézi őt és az alpolgármestert, amiért nem csökkentették a fizetésüket, miközben a parlamenti képviselők emelték a sajátjukat. Bejegyzésében Márki-Zay Péter további, figyelemre méltó költéseket sorol fel, egyúttal témát ajánlott újabb fizetett hirdetésekhez. A teljes posztot itt tudod elolvasni.

A csepeli fideszesek nem látták szívesen a hajléktalanokat, ezért a budapesti Városháza épületében csinálnak nekik karantént

Fotó: Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint “a főváros vezetése tudomásul veszi, hogy Csepel vezetése hátat fordít az elesetteknek, így saját épületébe fogad be olyan otthontalan embereket, akik vállalják a karantént”. Eredetileg a csepeli Táncsics Mihály utcai fővárosi ingatlant nézték ki erre a célra, azonban a helyi elöljárók “gyűlöletkeltő kampányba kezdtek a kerületben”. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Tárgyalás nélkül hozatna ítéletet az ügyészség a rabszolgatörvény ellen tüntetők ügyében

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt három személy ellen nyújtottak be vádiratot hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, és a veszélyhelyzetre hivatkozva azt kérik, hogy tárgyalás nélkül hozzanak döntést. A bíróság eddig négy hasonló ügyben hozott már ítéletet. Részletek itt.

KDNP-s képviselők nyilatkozatot nyújtottak be az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozás elutasításáról 

A gyermekek és a nők védelmének fontosságáról, valamint az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozás elutasításáról

címmel nyújtott be nyilatkozatot Kövér László házelnöknek dr. Vejkey Imre, Juhász Hajnalka és Nacsa Lőrinc. A három kereszténydemokrata képviselő valószínűleg az egyezmény ratifikációját utasítaná el, ugyanis a csatlakozás 2014-ben megtörtént. Na és vajon mi a gondjuk a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését, és az áldozatok védelmét célzó egyezménnyel? Innen kiderül.

Ha a pestiek nem utazhatnak vidékre, a vidékiek miért jöhetnek Budapestre? – nagy vita volt hétfőn a parlamentben ​

A hétfői parlamenti ülés elején napirend előtt Szijjártó Péter szokásához híven beszámolt az egészségügyi védőeszközök érkezéséről. A külgazdasági és külügyminiszter fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a Kínából érkezett termékek mind megfelelnek a szabványoknak. Az ellenzék ezután számon kérte, miért nem jut mindenkinek maszk, amikor ilyen nagy számok hangzanak el, a tömeges tesztelést miért nem a járvány tetőzése előtt végezték, és ha a vidékiek jöhetnek Budapestre, a “pestiek miért nem mehetnek vidékre”? Mindeközben a Fidesz frakció részérőlNémeth Zsolt, a Külügyi Bizottság elnöke a székely autonómia támogatásáról beszélt. Erre a linkre kattintva teljes beszámolót olvashatsz az ülésről.

Szél Bernadett feljelentette Mészáros Lőrinc búzafeldolgozóját

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság áprilisban kiszivárgott jelentéséből derült ki, hogy a halpusztulásért és a tömeges rosszullétet okozó gázszennyezésért a Mészáros Lőrinc érdekeltségeibe tartozóViresol Kft. volt a felelős Visontán. A független országgyűlési képviselő közleményben jelentette be, hogy feljelentést tesz. Részletek itt.

Megérkezett a Győrfi Pálesz, a Győrfi-párna és a Győrfi-mellszobor

Fotó: MTI/Mónus Márton

Győrfi Pál fejét párnára nyomtatták, 3D-ben kiprintelték, és még fagyit is ihletett. Gluténmenteset, nyilván. Az OMSZ-szóvívőt övező személyi kultuszról ebben a cikkben találsz fotókat és további információkat.

Ez is érdekelhet

képcím

Polt Péter elmagyarázta, miért nem csatlakozunk az Európai...

képcím

A Távol-Keletről kölcsönözne munkaerőt a kormány

képcím

A román külügyminisztérium visszaszólt Novák Katalinnak