Kiemelt Hírek 2021. október 11.

Mindenkit maszkviselésre szólít fel az MTA

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 11.
Az MTA szerint a további jelentős számú megbetegedés és halálozás megakadályozásához a lakosság jelenlegi átoltottsága nem elegendő. Délelőtti hírösszefoglaló.


Orsi Ajpek/Getty Images

Mindenkit maszkviselésre szólít fel az MTA

Aggasztó állásfoglalást adott ki a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) a koronavírus negyedik hullámával kapcsolatban. A további jelentős számú megbetegedés és halálozás megakadályozásához a lakosság jelenlegi átoltottsága nem elegendő, ugyanakkor az orrot és szájat eltakaró maszk ezrek életét mentheti meg. Részletek.

A munkavállalókkal akarja kifizettetni a munkaidőkeretben le nem dolgozott órákat több cég

Akad olyan, akitől 600-800 ezer forintot követelhetnek a Munka Törvénykönyvének 2018-ban elfogadott módosítására, vagyis a rabszolgatörvényre hivatkozva. A helyzet több mint 10 ezer dolgozót érint. További információkért katt ide.

Karácsony Gergely: Szerintem a Fideszben most komoly válságstáb van

Az ellenzéki előválasztás második fordulójának első napján, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely vasárnapi kampánynyitó nagygyűlésén a 24.hu mindkét politikussal beszélgetett. Karácsony Gergelynek még nagyon sok dolga van, mert Márki-Zayt egyelőre nem választották meg az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként, Márki-Zay Péter pedig remélte, Karácsony Gergely után ő lesz a “jobbfék”. Videó.

Bige László bármelyik ellenzéki miniszterelnök-jelöltet kész támogatni

MTI Fotó: Balázs Attila

Magyarország egyik leggazdagabb embere a Fidesz-kormányról úgy nyilatkozott: “egy fa sem nőhet az égig, vagy kidől vagy kivágják”, és bármilyen segítséget kér az ellenzék, ő partner lesz benne. Részletek.

Koronavírus itthon: kétezernél több új fertőzöttet találtak hétvégén

Az elmúlt három napra vonatkozó hivatalos járványügyi adatok  erre a linkre kattintva találhatók.

Mészáros Lőrinc borásza Nyugat-Európában terjeszkedik

A második leghíresebb felcsúti magyar borászati érdekeltségeit vezető Kalocsai László közelmúltban megalapított franciaországi cége egy közel 250 éves híres szőlőbirtokkal lett gazdagabb Bordeaux-ban. A vételár több millió euró lehet, amelynek fedezete Kalocsai László céges érdekeltségeinek bevétele és profitja alapján kétséges. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Fekete-Győr András: Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a következő elnök, a Momentum, és az összefogás sikeréért

A Momentum távozó elnöke a Facebookon reagált leváltása hírére. Íme.

Százezres tömeg tüntetett Varsóban a lengyel EU-tagság miatt

A demonstráció a lengyel alkotmánybíróság csütörtöki ítéletére válaszul szerveződött, amelyről a magyar kormány külön kormányhatározatban fejezte ki támogatását, az EU vezetői ugyanakkor bírálták a döntést. Az EU-párti lakosság “polexittől” tart. Bővebben.

Az Egyesült Államok beleegyezett, hogy humanitárius segélyt nyújtson Afganisztánnak

Paula Bronstein/Getty Images

Washington tájékoztatása szerint a “tetemes” segítséget közvetlenül az afgán népnek nyújtják, a tálib kormányt nem ismerik el. A tálib külügyminiszter az Afganisztánból induló terrortámadások megfékezése iránti elkötelezettségükről biztosította az amerikai vezetést. Részletek.

Marad a szokásosnál hűvösebb idő

Folytatódik a hideg levegő beáramlása, a hét végéig biztosan fagyosabb lesz az időjárás az októberi átlagoknál. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon