Kiemelt Hírek 2021. július 07.

Gulyás Gergely: Jó eséllyel lesz negyedik hullám

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 07.
Oltási akciót indít a kormány - jelentették be a szerdai kormányinfón. Az építőanyagok kivitelére pedig regisztrációs kötelezettséget vezetnek be.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kivételesen szerdán tájékoztatta a közvéleményt az aktuális ügyekről.

A kormányinfón a járványügyi helyzetről is beszámoltak, mint elhangzott, a delta variáns miatti fertőzés növekedése azokat fogja fenyegetni, akik nem oltatták be magukat. Gulyás Gergely úgy fogalmazott, jó eséllyel lesz negyedik hullám.

Ezért oltási akciót indít a magyar kormány, a háziorvosok akár személyesen is felkeresik majd azokat, akik 60 évnél idősebbek és még nem oltatták be magukat. Gulyás szerint a járvány most szűkebb körben, a nem oltottak között fog terjedni.

A miniszter bejelentette azt is, hogy az építőanyagok kivitelére engedélyt fognak bevezetni, az uniós szabályok miatt azonban ez csak 2021. október 1-jétől történhet meg. Ugyanakkor a bejelentési, regisztrációs kötelezettséget azonnali hatállyal bevezetik, ez alapján a meghatározott építőanyagokat bejelentést követően lehet értékesíteni, kivinni. 

A kormányinfón elhangzottakról bővebben itt tudósítanak.

Keresés az oldalon