Mire gondolt Gulyás Gergely? Rejtélyes üzenettel zárta a kormányinfót

Startlap - Startlap
Sokáig csak találgatni lehetett, mire utalt Gulyás Gergely azzal a titokzatos kijelentésével, amit a Magyar-ügyben tett a kormányinfó végén. A miniszter most megmagyarázta az üzenetet.

Frissítünk: Gulyás Gergely időközben megírta a 24.hu-nak, hogy mit jelentett a rejtélyes üzenete. Íme:

“Magyar Péter közéleti szerepvállalásához semmi közöm nincs. Ezt csak annyiban sajnálom, hogyha lett volna, akkor belátható időn belül a jobboldalon mindenki nagyon hálás lenne nekem.”

 Ahogy korábban írtuk, a csütörtöki kormányinfó végén Gulyás Gergelyt a Magyar Péter-ügyről kérdezte az ATV újságírója, Csuhaj Ildikó.  A kérdésre, hogy beszélt-e Gulyás Orbán Viktorral a Magyar-jelenségről, és változott-e a miniszterelnök bizalma vele szemben, Gulyás úgy válaszolt: nem látta jelét változásnak. Majd kijelentette:

“Nem szeretnék elemzői pozícióba kerülni, de úgy gondolom, hogy ami most történik, ahhoz nekem nincs közöm. Ha mégis, akkor nagyon hálásak lesznek nekem. Jól jegyezze meg mindenki.

Hogy mire gondolt pontosan Gulyás Gergely, azt csak találgatni lehet, mert nem magyarázta meg jobban a kijelentést, és az újságíróknak nem volt több lehetőségük a kérdezésre. Az adott részt itt lehet visszanézni:

 

A Telex a kormányinfó után levélben kereste a Miniszterelnökséget, és Orbán Viktortól is kértek reakciót a sajtófőnökén keresztül, hogy megtudjuk, mit takar Gulyás rejtélyes kijelentése. Egyelőre még nem kaptak választ. Magyar Péter azonban röviden reagált a lapnak, úgy fogalmazott: nem tudja, mire gondolt itt Gulyás Gergely.

Az ATV azt is kérdezte Gulyástól, lehet-e Magyar Péternek olyan hangfelvétele, amelyen arról beszél Gulyás Magyarral, hogy Völner Pált tájékoztatták a megfigyelésről? Gulyás Gergely azt válaszolta, hogy Magyarral az utóbbi években közéleti témákról a lehető legritkábban beszéltek. A felvetett beszédtéma “azért nem hangozhatott el, mert ez az állítás nem igaz” – jelentette ki a miniszter. Hozzátette: annyit tudott korábban, hogy az elmúlt évben Varga Judit több alkalommal említette neki, hogy Magyar zsarolta egy hangfelvétellel, de Varga azt nem tudta megmondani, hogy biztosan létezik-e a felvétel. 

A kormányinfóról szóló bővebb tudósításunk.

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Minden idők legnagyobb békemenete jön: üzentek Magyar Péternek

képcím

Magyar Péter Felcsúton: kisvasutaztak a Tisza-támogatók

képcím

Gulyás: Az EP-választás után jön az EU-bírság