Itt van Magyar Péter és Varga Judit hangfelvétele

Startlap - Startlap
Varga Judit volt férje nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amely miatt szerinte a kormánynak le kell mondania.

Magyar Pétert az ügyészség folytatólagos tanúkihallgatásra hívta be március 26-án 9 órára. Magyar megérkezett az ügyészség épülete elé és ígéretéhez híven ezzel egyidejűleg a Facebook-oldalán, valamint a Youtube-csatornáján nyilvánosságra hozott egy általa készített hangfelvételt, amellyel állítása szerint bizonyítani tudja korábbi, a “Völner-Sachadl és társai” ügyben tett állításait:

Előzmények:

Magyar Pétert múlt szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség tanúként hallgatta meg a Völner-Schadl-ügyben. Varga Judit korábbi férje többek között azt állította, hogy

  • Schadl György, a végrehajtói kar volt elnöke Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter embere volt;
  • a kormány már Schadl György őrizetbe vétele előtt tudott arról, hogy megfigyelik Völner Pált, és erről tájékoztatták is a volt igazságügyi államtitkárt;
  • Rogán Antal és/vagy az emberei befolyásolták az ügyészségi iratokat: vagy eltávolítottak belőle részleteket, vagy módosítottak rajta.

Magyar azt is elmondta, hogy az értesülései részben volt feleségétől, a Völner-Schadl ügy kirobbanása idején igazságügyi miniszteri posztot betöltő Varga Judittól, részben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől származnak.

A kedden közzétett, “állításait alátámasztó hangfelvétel keletkezésének és nyilvánosságra hozatalának okát és körülményeit” Magyar Péter egy hétfői interjúban fejtette ki. Elmondta, a felvételen a volt felesége, Varga Judit és ő beszélgetnek a lakásukon 2023 januárjában.

Elmondása szerint Varga Judit tudott a felvételről, amit Magyar eredetileg nem akart nyilvánosságra hozni, családja védelmében készítette, de most már úgy látja, hogy családját ezzel nem tudja megvédeni, az országot viszont még megmentheti vele a “maffiaállamtól”.

Pár hete beszélt volt feleségével, akit arra kért, hogy menjen el vele tanúskodni az ügyészségi meghallgatásra, de Varga Judit elzárkózott ettől.

 

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter kibérli a felcsúti kisvasutat

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek