Magyar Péter: Gulyás Gergely valószínűleg nem lesz sokáig miniszter

Startlap - Startlap
Nem lepődne meg, ha berlini nagykövet válna Gulyásból, amit Orbán Viktor belső köreiből származó információival indokolt.

A Telex választási műsorának vendége volt Magyar Péter, ahol sok egyéb mellett a közelgő EP-választásról, pártja támogatottságáról és Gulyás Gergelyről is kérdezték.

A Tisza Párt alelnöke szerint ha már egy képviselőjük bekerül az Európai Parlamentbe, az is fantasztikus siker, ugyanakkor nem tartja kizárt 5-7 mandátum megszerzését sem. Magyar Péter elmondta, hogy a vidéki jelenlétben hisz:

minden politikusnak ezt javaslom. Ha mer, és van mondanivalója, menjen az emberek közé. Orbán is ezt tette, de ez már a múlt.

Gulyás Gergely neki címzett, híres mondatát illetően, amely a kegyeli botrányt követő egyetlen kormányinfón hangzott el, úgy fogalmazott:

hogy Gulyás Gergely barátom mire gondolt, azt nem tudom. Ő ezt valószínűleg nekem szánta fenyegetésként.

Gulyás Gergely a kormányinfón kijelentette, Magyar Péter közéleti szerepvállalásához semmi köze nincs, majd úgy folytatta, “ezt csak annyiban sajnálom, hogyha lett volna, akkor belátható időn belül a jobboldalon mindenki nagyon hálás lenne nekem.”

Magyar Péter azt is hozzátette, úgy véli, Gulyás Gergely “nem lesz sokáig miniszter”, amit belsős információira alapoz, és azt állítja, jelenleg is vannak kapcsolatai Orbán Viktor köreiben.

Azt hiszik a Fideszben, a sasfészekben, hogy akik bent vannak, szeretik őket, és mind egyetértenek velük. Innen is jelzem nekik, hogy nem így van. Van, aki csak dolgozik és pénzt keres, de a háta közepére nem kívánja ezt a bagázst. […] Nagyon sok olyan emberrel is kapcsolatban vagyok, aki a közvetlen környezetében dolgozott a miniszterelnöknek egy éve, két éve

– jelentette ki.

Címlapkép: Telex/YouTube

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Márciusban távozott a NER-közeli cégtől Magyar Péter