Gődény György pártja nyíltan Oroszország mellé állt

Startlap - Startlap
Korábban a gyógyszerész már a koronavírussal kapcsolatos véleményeivel is megdöbbenést okozott. Heti hírösszefoglaló.

Gődény György pártja kiállt Oroszország mellett

A gyógyszerész pártját korábban már illették kamu jelzővel, ő maga tavaly szeptemberben felfüggesztett börtönbüntetés kapott a koronavírussal kapcsolatos rémhírterjesztés miatt. Most pedig teljes mellszélességgel kiállt az inváziós háborút folytató Oroszország mellett. Részletek

Orosz-ukrán háború

A héten tovább fokozódott az orosz invázió Ukrajnában, a menekültek száma folyamatosan nőtt, Kijev körül nagyot szorult az orosz ostromgyűrű, Magyarország felett átsuhant egy drón, ami Zágrábban csapódott a földbe. Lebombázták a mariupoli szülészeti klinikát, az ukránok több orosz, magas rangú vezetővel végeztek. Putyin terrortámadásra utasított az ukránok szerint a csernobili atomerőművel kapcsolatban. A béketárgyalások pedig sajnos nem hoztak semmilyen érdemi eredményt sem. 

Vlagyimir Putyin gratulált Novák Katalinnak

Az orosz elnöknek Ukrajna bombázása közben is jutott ideje arra, hogy táviratban kívánjon sok sikert a Fidesz új államfőjének. Vlagyimir Putyin levele itt olvasható.

“Ne írd meg semmilyen formában, köszi” – így hallgatja el a kormánynak kínos híreket az állami hírügynökség

A Magyar Távirati Iroda (MTI) belső levelezésének részletei és ki nem adott hírek tucatjai kerültek a Direkt36 oknyomozó portál birtokába. Az iratanyagból kiderül, hogy a közpénzből fizetett, elméletileg közszolgálati feladatot ellátó MTI-nél hogyan cenzúrázták a koronavírussal és az oltásokkal, Putyinnal és a paksi orosz hitellel kapcsolatos híreket, gyakran megtiltották, hogy a magyar kormányt bíráló híreket szemlézzék, és hetekig nem engedték elismerni, hogy Donald Trump elvesztette az amerikai elnökválasztást. Bővebben.

Amerikai stratégiai bombázók repültek a magyar légtérben

Hétfőn két amerikai, akár atomfegyver hordozására is alkalmas B-52H Stratofortress repült át a magyar légtéren. Részletek.

Egy elfogott orosz katona elmondta, mikor jött rá, hogy teljesen téves az inváziójuk

Szégyellem, hogy idejöttünk ebbe az országba

– mondja az orosz férfi a sajtótájékoztatóról készült váratlan felvételen, ami sok minden megmagyaráz azokból a borzalmakból, ami az elmúlt mintegy két hétben történt Ukrajna területén. A katona megdöbbentő nyilatkozatában arról beszélt, hogy két kedvenc ukrán ökölvívója, Olekszandr Uszik és Vaszil Lomacsenko világosította fel a valóságról. Videó és további részletek itt.

Paksi pénzek és NER-es nagyvállalkozók ügyletei is a Sberbankon keresztül mozogtak

Amikor Orbán Viktor múlt heti rádióinterjújában arról beszélt, a magyar gazdaságnak hiányozni fog az a pénz, ami a Sberbank bezárása miatt eltűnik, a miniszterelnök konkrét összeget nem említett. A nyilvános cégadatbázisokból kiderül, hogy több mint egy tucat részben állami cég – köztük a Magyar Posta két érdekeltsége és a BKV-, és 54 olyan vállalkozás vezetett számlát az orosz banknál, amely 10 milliárd forintnál nagyobb árbevétellel rendelkezik. Feltűnő, hogy az érintettek egy része nem szívesen nyilatkozik a témáról, ahogyan az is, hogy egy egész sor NER-milliárdos építőipari vállalkozása szerepel a sberbankosok között. További érdekesség, hogy kiderült, Ausztriában évekkel ezelőtt sem ajánlották, hogy a Sberbanknál bankoljanak, bármilyen kedvező konstrukciókat is ígért a pénzintézet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Varga Mihály: A magyar forint is a brüsszeli szankciók áldozata

A pénzügyminiszter véleménye szerint a magyar emberekkel akarják megfizettetni a háborút. Varga Mihály sem a forint évek óta tartó mélyrepüléséről, sem arról nem beszélt, miért nem tudta teljesíteni az állam az euróövezeti csatlakozás feltételeit. Videó.

Megnőtt a kereslet a jód iránt a patikákban, a patikusok óva intenek

Az orosz-ukrán háború árnyékában nukleáris sugárzástól tartó lakosságnál egészségügyi problémák léphetnek fel az indokolatlanul beszedett jódtartamú készítmények miatt. Részletek.

Lemondott szczecini tiszteletbeli magyar konzul, mert “semmilyen formában nem védhető” a magyar kormány álláspontja a háborúról

A Hadházy Ákos birtokába került követségi levél végén vastag betűkkel, aláhúzva írnak arról, hogy “nem tartják kizártnak”, hogy Artur Balázs egyeztette lépését a lengyel kormánypárt “magas szintű vezetésével”, így a döntése “a magyar kormánynak küldött üzenetként értékelendő”. A konzul személyéről pedig megjegyzik: korábban “folyamatosan támogatta” Magyarország törekvéseit. Mi történt? Innen kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Menesztették a megfigyelt dandártábornokot

képcím

Novák Katalin: Budapest a béke és a biztonság szigete

képcím

Elnöki kegyelmet kaptak a Hunnia-per elítéltjei