Fontos változás jön a nyugdíjtörvényben

Startlap - Startlap
Az új társadalombiztosítási törvény július 1-i hatályba lépése nagy változásokat hozhat. Esti hírösszefoglaló.

Több változás is jön a nyugdíjtörvényben

A TB rendszert érintő változtatások bevezetésével fokozódhat a nyugdíjas korúak munkavállalói kedve, csökkennek az adminisztrációs terhek, és lesznek olyan lehetőségek, amikor a bruttó bérek nettó keresetté válhatnak. A legfontosabb részletekért csak egyet kell kattintani. 

Az Eurostat adatai szerint már csak két EU-tagállam életszínvonala gyengébb, mint a miénk

Az uniós átlag alig több mint kétharmada volt 2019-ben a magyarországi egy főre eső tényleges fogyasztás az EU statisztikai adataival foglalkozó intézménye szerint. A konkrét számokat, illetve azt, mely országokban rosszabb még a hazainál is a helyzet, innen tudhatod meg.

Úgy néz ki, kitették az igazgatóságból az Index főszerkesztőjét

A 444.hu szerint hétfőn rendkívüli állománygyűlést tartottak az Index szerkesztőségben, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László pedig itt jelentette be, hogy Dull Szabolcs igazgatósági tagságát megszüntetik. A szerkesztőség egyébként vasárnap este váratlanul átállította a függetlenségét jelző skálát, jelezve, hogy már veszélybe került a önállóságuk. Idekattintva még több információ derülhet ki majd az Index háza tájáról.

Májusban sem csillapodott sokat a kirúgási hullám Magyarországon

Az előző hónaphoz képest tíz, a megelőző évhez viszonyítva pedig több, mint negyven százalékkal nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon. A legfrissebb, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) által közzétett adatok, a pontos számokkal itt érhetőek el. 

Szerdától nő az üzemanyag ára

A héten szerdától jelentősen emelkedhetnek itthon az üzemanyagárak. Ez a Brent típusú olaj árának növekedésével van összefüggésben. Hogy számszerűleg mennyit is jelent ez majd a magyar kutaknál, az ebből a cikkből fog majd kiderülni.

Rengeteg munkanélkülivé vált magyar lépett be a hadseregbe

Durgó Tamás őrnagy az AFP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, mennyien adták le a jelentkezésüket egyetlen hét alatt a Honvédség toborzóirodáiba. Ebben a cikkben Durgó beszélt arról is, mekkora fizetést is kapnak majd az újoncok havonta.

Lewis Hamilton Forma-1-es pilóta is a tüntetők közé állt egy rasszizmus elleni tiltakozáson

Maszkban és napszemüvegben tűnt fel a Hyde parkban, a Black Lives Matter egyik londoni megmozdulásán. Részletek.

Erősen hiányos öltözetben üzenték a bölcsődei dolgozók, hogy nincs megfelelő munkaruhájuk

Magyarországon ritkán látott figyelemfelkeltő kampánnyal üzent a kormánynak a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete. Pedig semmi másra nem kérték tagjaikat, csak arra, készítsenek fényképet magukról, amin a munkáltatójuk által biztosított munkaruha is látható. A hiányos öltözetű fotókon errefelé lehet csodálkozni. 

Nagyot nőtt az államháztartás hiánya

Fotó: Getty Images

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt, úgynevezett központi alrendszere májusban a tavalyinál jelentősen nagyobb hiányt mutatott. Idekattintva elérhető a hónap több százmilliárdnyi deficitje, illetve az is, hogy azzal együtt már mennyi tesz ki a hátralék összesen idáig, ebben az évben.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

A kormány követeli az üzemanyagár csökkentését

képcím

Eurostat: Magyarország az EU második legszegényebb országa

képcím

Forbes: már az Eurostat is vizsgálja a magyar inflációs adatokat