Eltűnt az index.hu az internetről fél órára

'Lekapcsoltuk az Indexet egy időre, hogy akinek fontos, átérezhesse, milyen lenne, ha nem lennénk. '

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-01 11:57

Az index.hu fél órán keresztül nem volt elérhető október elsején, nyitóoldalán a fenti felirat fogadta a láogatókat. Ez nem a szerverleálláskor szokásos hibaüzenet, ugyanis nem technikai malőr áll a leállás mögött, hanem direkt kapcsolták le az oldalt – írja az Index szolgálati közleményében.

A leállás oka, hogy felhívja a figyelmet az Index által létrehozott támogatói oldalra, amelyet azért hívott életre a portál, hogy megőrizze függetlenségét. Két héttel ezelőtt Spéder Zoltán eladta a CEMP-et, amihez hozzátartozik az Index hirdetéseit értékesítő CEMP SH, valamint a szerkesztőségi rendszert biztosító és fejlesztő cég.  Helyét Oltyán József és Ziegler Gábor vette át. Ziegler két évtizedes Indexes múlttal rendelkezik, Oltyán pedig a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja.

Hétfő délelőtt viszont olyat tettünk, mint amit még soha: lekapcsoltuk az Indexet egy időre, hogy akinek fontos, átérezhesse, milyen lenne, ha nem lennénk. Most ugyanis kipróbálunk egy harmadik utat: Pénzt kérünk a kivéreztetett Indexre, hogy minél kevésbé függjünk a ki tudja, milyen pénzből megvásárolt CEMP-től. Az Index tartalmilag most is független, a szerkesztőségen kívül senki nem határozhatja meg, mi jelenik meg és mi nem, ki dolgozzon itt és ki nem. Az egyetlen, amire nincs hatásunk, az a reklámbevétel. És azért kérjük, hogy támogassanak minket, hogy ez a függőség is a lehető leggyengébb legyen.

– írja a portál.

Mitől különleges az Index?

Van még rajtunk kívül pár független szakmai műhely, és néhány színvonalas közéleti portál, mely a kormányzati ellenszélben, az állami reklámköltéseken hízó propagandamédiával szemben is megpróbál független maradni. De nincs másik olyan nagy elérésúű közéleti lap, amit naponta majdnem egymillió ember olvas. Ellenzékiek, ingadozók és azok is, akik a kormánypártokra szavaztak.

Címkék:

Index

Mai nap hírei

Erősebbek a mellékhatások a második Pfizer-vakcina után

szimpatika.hu5 órája

Új luxusterepjáró születik a Dacia-Lada szövetségből

agroinform.hu6 órája

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogatást külföldről

444.hu11 órája

Bőven ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu13 órája

11 ország, ahol még mindig nincs koronavírus

napmintnap.com15 órája

Híres párok, akik között nagy a korkülönbség: de őket ez kicsit sem érdekli

joy.hu16 órája

Trump fia megkérte Elon Muskot, hogy dobjon össze egy közösségi oldalt

digitalhungary.hu16 órája

Mi történik 20 év után a napelemekkel?

alternativenergia.hu17 órája